MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2011 17:08

Alina Naghi, soţia «Regelui mezelurilor», a aflat din greşeală că e văduvă după accidentul de duminică, dar refuză să creadă

Distribuie

După ce, duminică după-amiază, barca în care se afla s-a înfipt într-un mal al Dunării la Călăraşi, Alina, soţia lui George Naghi, patronul fabricii de mezeluri Aldis, a fost mutată dintr-un spital în altul. Mai întâi, medicii din Călăraşi au decis să o transfere la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Luni, rudele femeii au hotărât să o mute la celebra clinică AKH din Viena, Austria, tot amânând momentul în care să îi spună că a rămas văduvă.
George Naghi a murit din cauza leziunilor interne suferite în urma impactului. În ciuda măsurilor de precauţie pe care membrii familiei le-au luat, luni dimineaţă, Alina a aflat de nenorocirea care s-a abătut asupra ei.

Mutată la AKH pentru îngrijiri

O cunoştinţă îngrijorată de soarta Alinei a sunat-o pentru a o îmbărbăta şi pentru a-i transmite condoleanţe. Şocată, femeia de 49 de ani a refuzat din prima clipă să accepte adevărul: ”Nu, Dadi (n.r. – numele de alint pentru soţul ei) nu e mort. El mă va duce la Viena, să mă fac bine”, ar fi spus femeia. La scurt timp, Alina a fost sedată de medici pentru a evita o cădere nervoasă, dar şi pentru a face faţă drumului cu avionul până la clinica AKH din capitala Austriei. Se pare că femeia, care a fost diagnosticată cu depresie anxioasă, mergea de mai mulţi ani la acest spital, pentru tratament. Ea a fost însoţită de un nepot, în timp ce fiica sa Gina, pe care ”Regele mezelurilor” a înfiat-o în urmă cu zece ani, a rămas acasă, la Călăraşi, pentru a se ocupa de pregătirile de înmormântare, dar şi de afacerea familiei. După dorinţa tatălui său adoptiv, tânăra de 30 de ani va conduce mai departe imperiul clădit de soţii Naghi.

Un chelner şi o menajeră au clădit
un imperiu de 60 de milioane de euro

Afacerile familiei Naghi au fost evaluate, conform ultimului număr al Top 300 Capital, la aproape 60 de milioane de euro. Alina şi George au pus pe picioare fabrica de mezeuri Aldis în urmă cu 20 de ani, la scurt timp după ce s-au căsătorit. La acea vreme, George Naghi lucra ca şef de sală la un restaurant din Călăraşi, unde era angajată şi Alina. Nu se ştie în ce împrejurări, Naghi a luat-o pe aceasta ca menajeră în locuinţa sa, iar acolo a început o idilă între cei doi. Imediat după Revoluţie, bărbatul a pus bazele afacerii cu mezeluri, iar la scurt timp, şi-a părăsit şi soţia pentru Alina. Împreună, cei doi au creat imperiul Aldis.
fotografii: Vlad Chirea, EVZ, Observator de Călărași

Citește mai multe despre Gheorghe Naghi pe Libertatea.

Comentarii