MENIU CAUTĂ

Arhiepiscopul catolic Adelaide Philip Wilson și-a dat demisia, în urma unui scandal sexual

Distribuie

Arhiepiscopul de Adelaide Philip Wilson, cel mai înalt oficial catolic din lume condamnat de un tribunal la un an de închisoare pentru că a acoperit abuzuri sexuale comise asupra minorilor, și-a dat demisia, aceasta fiind acceptată de Papa Francisc.

La 22 mai, arhiepiscopul în vârstă de 67 de ani a fost declarat vinovat pentru că a ascuns poliției, în perioada 2004 – 2006, abuzurile sexuale comise de un alt preot în anii 1970. Wilson a contestat sentința în apel, refuzând inițial să demisioneze, scrie Agerpres.

Însă apeluri la demisie au venit din toate părţile, inclusiv din partea premierului australian Malcolm Turnbull. El a salutat gestul făcut în cele din urmă de prelat.

Arhiepiscopul, care a fost diagnosticat la începutul acestui an cu debut de Alzheimer, are un nou termen în instanță în luna august, în care se va decide dacă va fi încarcerat sau i se va permite să rămână în arest la domiciliu.

Papa Francisc l-a numit la 3 iunie pe episcopul Gregory O’Kelly ca administrator special al arhidiocezei de Adelaide.

Acuzații referitoare la mușamalizarea unor cazuri de abuzuri sexuale împotriva copiilor continuă să zdruncine Biserica Catolică la mulți ani după ce clericii acuzați de abuzuri sexuale au început să fie judecați în fața instanțelor.


CITEȘTE ȘI: ANCHETĂ EXCLUSIVĂ: Firmele Consiliului Local Ploieşti: patrimonii de invidiat, venituri pe minus sau comparabile cu ale unui butic


 

Citește mai multe despre Papa Francisc și Demisia pe Libertatea.

Comentarii