Mergi direct la conținut »
China a trimis zeci de vehicule militare în Hong Kong. Analiștii: Metodă de intimidare la adresa protestatarilor
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > China a trimis zeci de vehicule militare în Hong Kong. Analiștii: Metodă de intimidare la adresa protestatarilor

China a trimis zeci de vehicule militare în Hong Kong. Analiștii: Metodă de intimidare la adresa protestatarilor

Zeci de camioane militare chineze au intrat în Hong Kong în timpul nopții. Acțiunea este una de rutină, reprezentând rotirea trupelor chineze din megalopolă, dar experții spun că este de fapt o strategie de intimidare din partea Chinei.

Zeci de vehicule militare chineze au intrat joi dimineață în Hong Kong pentru ceea ce mass-media de stat a numit o „rotație de rutină” a ofițerilor staționați în Hong Kong.

Mass-media chineză de stat a raportat despre mișcarea trupelor în timp ce aceasta se producea, lucru neobișnuit în condițiile în care în anii trecuți rotirea a fost anunțată la câteva zile după ce s-a produs, scrie Business Insider.

China a menținut o prezență militară în Hong Kong încă de când guvernul britanic a predat regiunea în 1997, dar nu a folosit niciodată armata pentru a interveni în treburile locale.

Experții spun că mișcarea de miercuri noaptea este o modalitate de a transmite că este pregătită să folosească forța pentru a opri protestele din ce în ce mai violente care au ajuns la a 12-a săptămână în Hong Kong.

Pe lângă faptul că presa chineză de stat a prezentat intrarea armatei în Hong Kong, și locuitorii din metropolă au postat pe rețelele de socializare videoclipuri care arată mișcarea vehiculelor militare care traversează frontiera în Huanggang Port, la granița dintre Hong Kong și Shenzhen.

Close
Închide
  Close