Vehicule militare chineze adunate în Shenzhen reprezintă un semnal de avertizare din partea Chinei după cele peste 10 săptămâni de proteste continue din Hong Kong, scrie Business Insider citând presa chineză.

Câteva videoclipuri postate pe rețelele de socializare arată o lungă procesiune de camioane militare care intrau în Shenzhen luni dimineață. Printre acestea se aflau mai multe transportatoare blindate de soldați, camioane militare și alte vehicule aparținând Poliției Armate Populare Chineze, o forță de poliție paramilitară responsabilă de intervenția în timpul revoltelor și combaterea terorismului.

Publicația chineză The Global Times scrie că 12.000 de polițiști, tancuri, elicoptere și vehicule amfibie s-au adunat la Shenzhen pe 6 august pentru ceea ce pare a fi un exercițiu anti-revoltă masiv.

Adam Ni, cercetător în domeniul politicii externe și de securitate chineze de la Universitatea Națională Australiană, a scris pe Twitter că expunerea armamentului este un avertisment pentru Hong Kong cu privire la faptul că China se pregătește de luptă.

„China își semnalele față de Hong Kong, iar mesajul pe care vrea să-l transmită  este destul de clar: dacă protestele continuă să escaladeze, forțele armate chineze vor interveni …”, a scris Ni alături de clipurile cu vehiculele militare.

Protestele din Hong Kong au început pe 9 iunie după ce adunarea legislativă locală adoptase un act normativ care ar fi permis extrădarea infractorilor către China continentală. Legea respectivă a fost ulterior suspendată, dar protestele au continuat.

Citeşte şi:

Liderii manifestațiilor pro-democrație din Hong Kong au susținut pentru prima dată o conferință de presă. Au apărut cu fețele acoperite

Hong Kong a intrat în grevă generală. Sute de zboruri anulate, iar metroul a fost blocat de manifestanți

MAE, atenționare de călătorie în China: proteste violente în Hong Kong

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri