De Răzvan Mihalașcu,

În vârstă de 66 de ani, creatorul jocului Super Mario va fi primi o distincție pentru merite culturale, acordată pentru întreaga sa carieră pe care și-a dedicat-o jocurilor video, notează gamesindustry.biz.

Premiul „meritul cultural” este acordat în fiecare an persoanelor care au avut contribuții remarcabile în domeniul culturii. Candidații sunt selectați de miniștrii japonezi ai Educației, Culturii, Sportului, Științei și Tehnologiei, iar lista cu persoanele nominalizate este apoi aprobată de Guvern.

Autoritățile japoneze au recunoscut meritele pe care Shigeru Miyamoto le are în dezvoltarea industriei de jocuri video din Japonia, devenită o forță la nivel mondial datorită creațiilor sale, precum The Legend of Zelda, Super Mario, Star Fox și Donkey Kong.

„Nu voi uita niciodată să le mulțumesc colegilor mei. Nu aș fi putut face nimic de unul singur”, a declarat Shigeru Miyamoto pentru publicația Sankei.

Shigeru Miyamoto lucrează de 40 de ani la compania Nintendo. Creatorul jocului Nintendo va fi premiat pe 3 noiembrie, la Palatul Imperial din Tokyo.

foto: EPA

Citeşte şi:

Recomandările culturale ale săptămânii. Vechiul dispreț față de săraci, în “Parasite”, film care a luat anul acesta Palme dʼOr la Cannes

Cum s-au fraudat, în toamna lui 2019, examenele prin care ajungi pilot! Cursanții au făcut un grup de WhatsApp și au păcălit testele la 18 materii. Unii nu știau nici cum se oprește motorul avionului!

Piața NATO: un postament pentru steaguri de 34.000 de euro și un copac tăiat ilegal. Primăria: «Nu au avut aviz de defrișare». Armata: «O să plantăm 15 pomi»

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică
HOROSCOP

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică