De Cristian Anton,

”Începând cu data de 15 mai, am lucrat împreună cu CIA pentru a-l urmări și monitoriza strict pe Al Baghdadi”, a scris Polat Can, un oficial FDS, pe Twitter.

Sursa noastră, care a ajuns lângă Al Baghdadi, ne-a adus o pereche de chiloți de-a acestuia, pentru a face testul ADN și a fi astfel 100% siguri că persoana în cauză este Al Baghdadi însuși

Polat Can, oficial FDS:

”Una din sursele noastre a reușit să ajungă în casa în care se ascundea Baghdadi. Acesta își schimba foarte des locul, acum era pe cale să se mute în Jerablus (la frontiera cu Turcia- n.red.)”, a completat reprezentantul FDS.

Retragerea trupelor SUA și invazia Turciei au amânat operațiunea

Donald Trump și-a revendicat meritul pentru organizarea operațiunii care a dus la moartea lui Baghdadi, dar potrivit versiunii prezentate de kurzii sirieni, retragerea trupelor americane a determinat amânarea misiunii.

”În urmă cu mai bine de o lună, decizia de a-l elimina pe Al Baghdadi era luată. Totuși, retragerea trupelor SUA și invazia Turciei ne-au făcut să oprim operațiunile noastre speciale, inclusiv cea de urmărire a lui Al Baghdadi. Invazia turcă a cauzat o întârziere a misiunii”, a spus oficialul FDS.

”Spionii noștri au fost implicați în trimiterea coordonatelor, direcționarea resurselor și au contribuit până în ultimul minut pentru ca această operațiune să fie un succes”, a precizat Can.

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 

Președintele Donald Trump a anunțat, duminică la amiază, că Abu Bakr al-Baghdadi, califul Statului Islamic, a murit după ce a detonat o vestă cu explozibili pe care o purta în timp ce era urmărit de soldați americani.

Abu Bakr al-Baghdadi a devenit liderului Statului Islamic al Irakului în 2010, iar după absorbirea unei organizații al Qaeda din Siria, în 2013, s-a proclamat calif al Statului Islamic al Irakului și Levantului.

Ultima sa apariție publică a fost în iulie 2014, când a vorbit la Marea Moschee din Mosul.

În 2018, oficiali americani au susținut că, în mai 2017, al-Baghdadi a fost rănit într-un raid aerian.

Citeşte şi:

Cum s-au fraudat, în toamna lui 2019, examenele prin care ajungi pilot! Cursanții au făcut un grup de WhatsApp și au păcălit testele la 18 materii. Unii nu știau nici cum se oprește motorul avionului!

Un jurnalist, pe urmele lui Paul Le Roux, personaj unic în lumea criminalității organizate: trafic de cocaină, de arme, lingouri de aur și asasini plătiți. Au fost și programatori români care au lucrat pentru el!

O consultantă artistică de la Teatrul German din Timișoara caută adresa de mail a lui Moliere. A greșit socoteala cu vreo 400 de ani

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși