MENIU CAUTĂ
, de Adrian Văduva

DECIZIE EMOŢIONANTĂ a muntenegrenilor, referitoare la românii morţi în accident

Distribuie

Guvernul din Muntenegru a decis să declare miercuri zi de doliu după moartea a 18 cetăţeni români în accidentul de duminică.
Ambasadorul român în Muntenegru, Mihail Florovici, a declarat că pentru moment nu se ştie care sunt cauzele accidentului şi le-a mulţumit autorităţilor din Muntenegru, sistemului medical şi cetăţenilor care au ajutat pasagerii răniţi.
Şi în România s-a declarat zi de doliu. La ora 9.00, în faţa Palatului Cercului Militar Naţional, a fost acordat onorul militar drapelului României, iar apoi acesta a fost ridicat pe catarg, în acordurile imnului naţional.
Ulterior, steagul a fost coborât în bernă, iar cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului din Muntenegru.
De asemenea, de la 10.30, la Catedrala Patriarhală din Capitală, va avea loc o slujbă de pomenire a celor decedaţi în accident.
Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie, duminică, în jurul orei 18.00 ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.
 

Citește mai multe despre Accident pe Libertatea.

Comentarii