Mergi direct la conținut »
Descoperirea uimitoare făcută de o femeie cu detectorul de metale: O bijuterie de acum 500 de ani care i-a aparținut unui rege. Cât valorează
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Descoperirea uimitoare făcută de o femeie cu detectorul de metale: O bijuterie de acum 500 de ani care i-a aparținut unui rege. Cât valorează

Descoperirea uimitoare făcută de o femeie cu detectorul de metale: O bijuterie de acum 500 de ani care i-a aparținut unui rege. Cât valorează

Lisa Grace, 42 de ani, o căutătoare de comori amatoare a descoperit, cu ajutorul unui detector de metale, o decoraţiune pentru pălărie despre care se crede că i-a aparţinut regelui Edward al IV-lea.

De Andreea Radu,

Femeia căuta metale pe un câmp abia arat din Lincolnshire când a găsit bijuteria. Experţii cred că bijuteria care s-a păstrat într-o stare foarte bună a fost realizată în secolul al XV-lea, potrivit dailymail.co.uk.

Regele Edward al IV-lea și-ar fi pierdut decorațiunea pentru pălărie într-o bătălie, ținând cont că regele s-a confruntat cu conflicte politice care aveau loc frecvent în regiune.

Lisa Grace a fost uimită când a găsit bijuteria, neștiind exact ce este. „Când am găsit bijuteria, nu era adânc îngropată în pământ, mai ales că solul abia fusese arat. La început m-am întrebat ce e asta. Apoi, mi-am sunat niște prieteni și am aflat cât de specială e”, a declarat femeia.

Experții estimează valoarea bijuteriei la aproximativ 17.000 de euro. Podoaba va fi vândută la licitaţie pe 26 aprilie de către casa Duke’s Auctioneers din Dorchester, Dorset.

Foto: 123rf.com


Mihai Neșu și-a regăsit talentul copilăriei! A revenit la o veche pasiune, care putea să-i fie meserie: „Încerc să mă relaxez și să fac ceva util și pentru ceilalți”

 


 
 
Close
Închide