MENIU CAUTĂ

Dorin Cioabă, fiul regelui rromilor, şi-a făcut tribunal ţigănesc

Distribuie

Fiul regelui ţiganilor din România, Dorin Cioabă (40 de ani) vrea judecată dreaptă pentru rromii care încalcă legile etniei. Student la Drept şi Ştiinţe Politice, el a ridicat, la Sibiu, tribunalul rromilor.

4392-249756-9dorincioaba3.jpgDorin Cioabă a cumpărat, în urmă cu ceva timp, o casă în Sibiu, pe care s-a gândit s-o transforme într-o instanţă de judecată a ţiganilor care încalcă legile obştii. Procesele nu sunt oficiale sau recunoscute de statul român, ci au rolul de a soluţiona conflictele dintre ţigani. Preşedintele instituţiei va fi chiar Cioabă junior.

Pedepsele vor fi simbolice

Cioabă jr a mai declarat că instanţa ţigănească nu se va implica în conflictele rromilor cu românii, ci le va rezolva doar pe cele din interiorul etniei. Pedepsele vor fi unele simbolice, astfel încât cel care nu a respectat legile va fi marginalizat şi va trece în rândul cunoscuţilor drept ”oaia neagră” a comunităţii. Casa în care va funcţiona tribunalul are 70 mp şi e împărţită în trei camere: sala de judecată, biroul preşedintelui şi încăperea juraţilor, unde se vor pronunţa sentinţele. Prinţul Cioabă a construit intrarea în tribunal în formă de cort, pentru ca rromii să se strângă, proverbial, ”ca la uşa cortului”.

Comentarii