MENIU CAUTĂ
26 Mai. 2016 19:38

Fără muzică și spectacole live pe terase după ora 22.00, în Centrul Vechi din București

Distribuie

Muzica și spectacolele live vor fi interzise după ora 22.00 la terasele sezoniere din Centrul Vechi, iar mobilierul va trebui să fie din lemn, răchită sau metal, fiind exclus cel din plastic sau în culori stridente.

Deciziile fac parte din Regulamentul de organizare și funcționare adoptat, joi, de Consiliul General al Municipiului București. Tot aici este prevăzut faptul că terasele vor fi avizate numai pe trotuarele care au lățime minimă de 2 metri, plus obligația de a fi rezervat un spațiu liber pentru circulația pietonală cu o lățime minimă de 1,50 metri, conform news.ro.

„Pe străzile fără trotuar, amplasarea teraselor sezoniere se avizează numai cu condiția păstrării, pe mijlocul străzii, a unei zone libere continue de circulație cu lățimea minumă de patru metri, pentru intervenții de urgență. În cazul în care configurația străzii fără trotuare nu permite o astfel de amenajare, avizarea teraselor sezoniere este interzisă”, prevede documentul.

Totdată, regulamentul stabilește că agenții economici care dețin terase amplasate în Centrul Istoric în perimetrul delimitat de Bd. Regina Elisabeta la Nord, Bd. I.C. Brătianu la Est, Splaiul Independenței la sus și Calea Victoriei la Vest, au obligația ca la ora 4.00, mobilierul să fie strâns pentru a permite efectuarea serviciului de salubrizare.

Pe terasele sezoniere va fi interzisă organizarea de evenimente festive private (nunți, botezuri), iar muzica și spectacolele live se vor termina la ora 22.00.

Comentarii