De Cristian Anton,

Mihail Ignatiev, care conduce republica aflată la 680 de kilometri de Moscova din 2012, a scandalizat opinia publică după ce, în timpul unei ceremonii care a avut loc acum două săptămâni pentru predarea de noi mașini serviciilor de pompieri, a agitat cheile de la un camion deasupra capului unui pompier, făcându-l pe acesta să sară pentru a le prinde.

Pentru gluma aceasta Mihail Ignatiev a fost demis de Vladimir Putin

Înregistrarea video cu gluma, redistribuită în special de principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a suscitat numeroase reacţii indignate pe reţelele sociale, arată și AFP.

”Este inacceptabil ca un responsabil de un rang atât de înalt să acţioneze într-un asemenea mod”, a comentat la o zi după incident ministrul pentru situaţii de urgenţă, Evgheni Zinicev.

”Dacă este o încercare de a face o glumă, atunci nu este amuzantă”, a afirmat la rândul său deputatul Evgheni Revenko, şeful comisiei de etică a partidului aflat la putere, Rusia Unită.

Pompierii i-au luat apărarea: ”A fost o glumă prietenească”

Pe de altă parte, autoritățile din Ciuvașia i-au luat apărarea lui Ignatiev, spunând că acesta a făcut o ”glumă prietenească”, pompierul care a sărit fiind o mai veche cunoștință a lui, mai spune The Moscow Times.

Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
Recomandări
Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
 

După mai multe zile de polemici, Kremlinul a anunţat miercuri că Mihail Ignatiev a fost demis ca urmare a ”pierderii încrederii”, precizând că un guvernator interimar al Ciuvaşiei a fost numit în locul lui.

Mihail Ignatiev, în funcţie din 2012, s-a mai făcut remarcat la mijlocul lui ianuarie prin declaraţii în care îndemna la ”lichidarea” jurnaliştilor şi bloggerilor critici la adresa puterii ruse.

Precedenta destituire a unui înalt responsabil regional ”pentru pierderea încrederii” datează din aprilie 2017, potrivit agenţiilor de presă ruse.

La acea dată, preşedintele republicii autonome Udmurtia (Ural) a fost acuzat că a primit mită în valoare de circa 140 de milioane de ruble (două milioane de euro).

Citeşte şi:

Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE. Brexit, la un pas de a intra în vigoare

Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister!

România, audiată de CEDO pentru că nu recunoaște cuplurile de același sex

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare