Mergi direct la conținut »
VIDEO | Klaus Iohannis anunţă că drepturile românilor din Marea Britanie sunt "foarte, foarte bine asigurate" în ambele variante ale Brexit-ului
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO | Klaus Iohannis anunţă că drepturile românilor din Marea Britanie sunt "foarte, foarte bine asigurate" în ambele variante ale Brexit-ului

VIDEO | Klaus Iohannis anunţă că drepturile românilor din Marea Britanie sunt „foarte, foarte bine asigurate” în ambele variante ale Brexit-ului

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări, vineri, la Bruxelles, că indiferent de decizia Marii Britanii în privinţa Brexit-ului, cetăţenii români sunt principala preocupare a României.

De Valentina Postelnicu,

„Eu cred că avem o şansă reală, cum am spus şi ieri, să obţinem o ieşire ordonată a Marii Britanii. Oricum ar fi, cetăţenii români sunt prima preocupare pe care o avem. Drepturile lor sunt foarte foarte bine asigurate”, a spus preşedintele, precizând că a discutat şi în bilateral cu prim-ministrul Theresa May, pentru a avea siguranţa că şi cu un nou deal, cetăţenii români care trăiesc în Marea Britanie sunt protejaţi.

Potrivit şefului statului, „varianta cea mai bună este încheierea unui acord”.

„Am ajuns la o înţelegere comună, care are două variante. În cazul în care în Marea Britanie se acceptă acordul, perioada se prelungește pentru modificarea legislaţiei, sau, dacă nu se votează, termenul este 12 aprilie. O înţelegere care a fost acceptată imediat de partea britanică şi care ne dă o siguranţă şi nouă şi dă o şansă reală şi Marii Britanii”, a spus preşedintele.

Uniunea Europeană a oferit Marii Britanii două variante privind prelungirea termenului Brexitului, iar Theresa May a acceptat cele două „scenarii”, a anunțat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, după prima zi de discuții în cadrul Summitului european de primăvară.

Foto/ Video; Presidency.ro


Citeşte şi:

Cum își tratează familia Dragnea angajații. Fost muncitor al Fermei Salcia: „Sunt cel mai nenorocit, eu nu am nici un drept”

Close
Închide
  Close