MENIU CAUTĂ
14 Apr. 2018 13:29

OSDO: ”Toate instalaţiile vizate în atacurile de sâmbătă erau goale”

Distribuie

Ținte vizate sâmbătă de atacurile Statelor Unite, Marii Britanii și Franței erau ”complet goale”, personalul lor fiind evacuat ”în urmă cu peste trei zile”, arată Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Aceste atacuri, lansate ca represalii la un presupus atac chimic al regimului sirian asupra orașului Douma, la începutul unii aprilie, au țintit instalații militare din apropierea capitalei Damasc și a orașului Homs, în centrul țării.

”Toate instalaţiile vizate în atacurile de sâmbătă erau complet goale, după ce forţele prezente acolo au fost evacuate în urmă cu peste trei zile”, a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, potrivit Agerpres.


Șeful NATO susține atacul din Siria: ”Cei vinovați trebuie trași la răspundere”

VIDEO / Theresa May: Atacul din Siria nu este o tentativă de a schimba regimul de la Damasc

Reacţii internaţionale după ce SUA, Franţa şi Marea Britanie au bombardat Siria

ANALIZĂ – Ce putere de luptă au SUA, Franța și Marea Britanie în zona Siriei

VIDEO/ Primele imagini cu Bashar Al-Assad, după ce SUA au bombardat Siria

Siria a fost lovită de peste 100 de rachete. Damascul susține că a doborât majoritatea rachetelor

VIDEO | Cum s-a desfășurat atacul din Siria. Bombardamentele au durat o oră


Totodată, Rusia a indicat sâmbătă că ”potrivit informațiilor preliminare nu există nicio victimă în rândul populației civile sau al armatei siriene”.

Declarațiile făcute de reprezentantul OSDO vin în contextul în care SUA, Franța și Marea Britanie au lansat atacuri către mai multe ținte guvernamentale din Siria, după atacul din orașul Douma.

Mai multe înregistrări de pe rețelele sociale arată bombardamentele din capitala Damasc și orașul Homs, atacurile stânind reacții dure din partea Rusiei. De asemenea, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta problema intervenției aliaților.


ANALIZĂ – Ce putere de luptă au SUA, Franța și Marea Britanie în zona Siriei

FOTO: EPA

Citește mai multe despre Franța, goale și Siria pe Libertatea.

Comentarii