MENIU CAUTĂ

Pompierii din Mamaia se pregătesc pentru minivacanța de Rusalii / VIDEO

Distribuie

Pompierii din Mamaia se pregătesc pentru sezonul estival, care începe la 1 iunie, o dată cu minivacanța de Rusalii. În așteptarea valului de turiști, salvatorii au simulat un incendiu și un accident, aceste exerciții ajutându-i să verifice toate etapele unor intervenții de urgență.

Salvatorii au intervenit întâi la un incendiu izbucnit la etajul șase al unui hotel turn. Cladirea era deja cuprinsă de fum în momentul în care au sosit pompierii, așa că doar o parte dintre turiști au reușit să iasă. La un grup, blocat la etaj, s-a putut ajunge doar cu scara.

La doar câțiva metri de hotelul curpins de flăcări, un șofer distras de incendiu a pierdut controlul volanului și a lovit puternic o altă mașină. Victimele au rămas încarcerate. O nouă misiune de urgență.

”Am simulat un accident rutier cu două autovehicule, cu două victime implicate. Foarte importantă este cooperarea la locul intervenției pentru ajungere al victimă, stabilizarea, alegerea metodelor optime pentru extragere, acordarea primului ajutor și transportul la spital”, a declarat șeful centrului operațional, maiorul Iulian Vârtej.

La exercițiu au luat parte 3 subunități de intervenție, viitori pompieri aflați în practică, 4 echipaje cu apă și spumă, o autoscară de salvare de la înălțime, autospeciala de descarcerare și o ambulanță de prim ajutor.

Citește și: 

Comentarii