MENIU CAUTĂ
13 Oct. 2018 22:11

Protest de amploare la Berlin. Un sfert de milion de persoane, în stradă / FOTO&VIDEO

Distribuie

Aproape 250.000 de oameni au ieșit în stradă, sâmbătă, la Berlin pentru a participa la un marș împotriva rasismului și a xenofobiei. De asemenea, protestatarii au vrut să atragă atenția în privința riscului ascensiunii extremei drepte în Germania.

Marșul a fost organizat de o alianță de grupuri reunite sub numele de „Unteilbar”, informează dpa, citată de Agerpres. Protestul a fost îndreptat împotriva urii și discriminării. Oamenii, care au ieșit în stradă, au vrut să tragă un semnal de alarmă și în privința soartei refugiaților care încearcă să ajungă în Europa prin traversarea Mării Mediterane.

Din Alexanderplatz până în parcul Tiergarten din Berlin, protestatarii au mărșăluit pe o distanță de șase kilometri. Oamenii au afișat bannere cu mesaje precum „Solidaritate cu victimele violenţei extremei drepte, antisemite şi rasiste”. La miting au fost prezente și partide politice, precum Verzii şi Die Linke, notează sursa citată.

Un număr de 40.000 de persoane au anunțat inițial că vor participa la acest marș. În schimb, Poliția a refuzat să ofere o estimare în privința numărului de manifestanți.

De asemenea, mii de oameni au ieșit în stradă, sâmbătă, la Frankfurt, precum și în 11 orașe din landul Hesse din sud-vestul Germaniei, pentru a lansa un avertisment în privința riscului ascensiunii extremei drepte germane. Peste două săptămâni, în acest land vor avea loc alegeri parlamentare, iar partidul ‘Alternativa pentru Germania’ are şanse mari de a intra în legislativul regional.

Înaintea protestului de amploare din Berlin, ministrul german de Externe, Heiko Maas a descris această demonstraţie drept un semnal important.

”Nu ne vom lăsa divizaţi, mai ales nu de către populiştii de extremă dreapta”, a declarat Maas, membru al Partidului Social-Democrat (SPD), aflat la guvernare alături de blocul conservator.

Ministrul a precizat, de asemenea, că majoritatea germanilor susțin toleranța, iar noul naționalism nu va rezolva nicio problemă.

Discursurile împotriva imigranților și sprijinul pentru partidul naționalist ‘Alternativa pentru Germania’ s-au intensificat după ce în Germania au sosit peste un milion de refugiați, începând din 2015.

Vezi care este situația migranților în Europa în primele cinci luni din 2018.

sursă foto: EPA


Citește și SEISM 2018. Cât de afectat ar fi Bucureștiul în cazul unui cutremur de 7,5 grade. Acestea sunt zonele din Capitală unde s-ar produce cele mai mari pagube


 

Citește mai multe despre Berlin pe Libertatea.

Comentarii