Ministrul Sănătății a explicat, în cadrul unei conferințe de presă la Bistrița, că a primit miercuri noaptea raportul Corpului de Control privind activitatea INML, relatează Agerpres.

Trebuie să parcurgă nişte paşi legali, inclusiv să fie analizat astfel încât să nu existe date din anchetă care să fie publicate. După această analiză, vom transmite raportul celui care l-a cerut şi care va decide dacă va publica parte din el sau nu – mâine cel târziu, pentru că azi-noapte raportul a fost gata.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Sorina Pintea a explicat că problema medicinei legale nu are legătură cu lipsa de personal, ci cu tarifele percepute pentru prestarea serviciilor. De asemenea, a dat asigurări că Ministerul Sănătății alocă fonduri în acest sens pentru ca nicio anchetă penală să nu fie periclitată din motive financiare.

„Dacă vorbim despre specialitatea medicină legală, nu putem vorbi despre lipsa de personal majoră, pentru că, poate dintr-un motiv, să spun, mai pragmatic, oamenii au ales medicina legală fiind foarte bine plătită înainte de majorarea salariilor. S-au făcut paşi importanţi şi în zona respectivă. Problema medicinei legale, în acest moment, apropo de rapoarte, pentru că am avut discuţii cu cei de acolo înainte de a se întâmpla alte lucruri, este legată de tarifele pe care, în acest moment, medicina legală le are pentru prestarea serviciilor, pentru că o parte din finanţare vine din veniturile proprii. (…) În niciun caz nu sunt afectate anchetele de aceste finanţări pe tarife din venituri proprii. Pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii, Ministerul Sănătăţii finanţează”, a afirmat Pintea, conform sursei citate.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a cerut Ministerului Sănătății să dispună un control de fond la INML pentru a identifica „scurgerile halucinante de informații false” în cazul Caracal.

foto: Hepta

Citeşte şi:

Ziarul vienez „Der Standard” citează Libertatea și scrie despre cei trei clienți austrieci care au depus mărturie în dosarul din 2012 al rețelei de trafic de minore din Caracal

UPDATE | Soția și copiii lui Gheorghe Dincă au părăsit sediul DIICOT, după 9 ore de audieri. La sosire, s-au îmbrâncit cu jurnaliștii

Alexandru Cumpănașu cere Interpol și Europol să le caute pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI