Vezi mai jos prognoza meteo pe regiuni, realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) realizate pentru următoarele două săptămâni:
Banat
Până în data de 6 februarie, valorile termice vor fi în general mai ridicate faţă de mediile climatologice caracteristice perioadei, cele maxime urmând să mai crească uşor, până spre o medie regional ă de 6 grade Celsius, iar cele minime se vor situa, în medie, între -4 şi 1 grad. Răcirea estimată spre finalul primei săptămâni de prognoză va determina un regim termic uşor mai coborât decât cel obişnuit în prima jumătate a lunii februarie, respectiv temperaturi diurne în jurul mediei de 1 grad şi minime care, în cele mai reci nopţi, pot coborî spre o medie de -7 grade. Spre finalul intervalului este probabilă o creştere uşoară a valorilor termice, spre medii ale temperaturilor maxime de 2…3 grade şi de -4 grade ale valorilor minime. Temporar se vor semnala precipitaţii mixte, pe arii mai extinse şi mai importante cantitativ, în perioada 5 – 7 februarie.
Crişana
În primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii regionale ale maximelor de 3…4 grade şi de -5…-2 grade ale minimelor. Între 4 şi 6 februarie, temperatura va creşte uşor, astfel încât se vor atinge valori termice diurne în jur de 6 grade şi medii ale minimelor de zero grade. Apoi, începând cu 07 februarie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, răcirea pronozată va însemna temperaturi maxime, în medie, de -1…0 grade, uşor mai ridicate spre finalul intervalului şi minime la nivelul regiunii, între -8 şi -6 grade. Prin urmare a doua parte a intervalului va fi caracterizat ă printr-o vreme mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă . Precipitaţiile vor fi slabe la începutul acestei săptămâni, predominant sub formă de ninsoare, urmând ca în intervalul 5…7 februarie să devină moderate cantitativ şi să fie mixte. Probabilitatea de precipitaţii va scădea după 7 februarie, astfel că doar pe arii restrânse va mai ninge slab.
Transilvania
Temperatura aerului va fi în scădere uşoară la începutul intervalului de prognoză, astfel încât ziua de 3 februarie va fi caracterizată de o vreme normală termic pentru această perioadă , respectiv maxime în jurul valorii de 2 grade şi o medie a minimelor de -7…-6 grade. La mijlocul săptămânii se estimează o creştere de temperatură , pân ă spre medii ale maximelor de 6 grade şi minime apropiate de zero grade Celsius. Procesul de răcire ce va începe cu data de 7 februarie va însemna, pentru această regiune, maxime predominant negative, în jur de -2 grade şi minime la o medie regională de -10 grade. Ca urmare, vremea va deveni rece, local geroasă pe timpul nopţilor şi al dimineţilor. Săptămâna va debuta cu precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, însă în zilele de 5, 6 şi 7 februarie sunt prognozate şi ploi sau lapoviţă , ce ar putea favoriza depunerile de polei. Ninsori în general mai slabe cantitativ se vor semnala şi în intervalul 8…11 februarie.
Maramureş
Vremea va fi în general apropiat ă de normalul termic specific acestei perioade pân ă în data de 6 februarie, astfel că sunt aşteptate medii ale valorilor maxime în jur de 4 grade şi de -3…-1 grad ale celor minime. Excepţie va face ziua de 3 februarie, când temperatura va fi mai scăzut ă , cu maxime de 2 grade şi minime de -6…-5 grade, la nivelul regiunii. Răcirea estimat ă spre finalul primei săptămâni de prognoză va determina coborârea regimului termic diurn la o medie în jur de -2 grade, iar în cele mai reci nopţi minimele termice se pot situa în jurul valorii de -10 grade. Va ninge, în general slab, în primele zile ale intervalului, iar în 5 şi 6 februarie precipita ţ iile vor deveni moderate cantitativ. Probabilitatea de apari ţ ie a ninsorilor slabe va fi ridicat ă şi în perioada 7 – 11 februarie.
Moldova
Regimul termic din primele zile ale intervalului va fi uşor mai ridicat decât cel obişnuit în această perioadă . Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, iar a celor minime va scădea spre -4 grade în 4 februarie şi va fi în jur de 0 grade Celsius în 6 februarie. R ă cirea vremii este estimat ă şi în această regiune, începând cu data de 7 februarie, astfel încât pân ă spre finalul intervalului temperatura va avea valori sub mediile multianuale. Vor fi maxime în general negative, în medie de -2…0 grade şi minime nocturne, ce pot coborî în cele mai reci nopţi pân ă spre -10…-9 grade. În intervalul 5 – 6 februarie se vor semnala precipita ţ ii, la început mixte, ap oi mai ales ninsori, posibil importante cantitativ. Ulterior, probabilitatea de apari ţ ie a ninsorilor va fi în general redus ă . Izolat se va semnala polei.
Dobrogea
Vremea va fi cald ă pentru începutul lunii februar ie în primele zile de prognoză . Astfel, după o uşoară scădere de temperatură în 3 februarie, valorile termice diurne vor ajunge la o medie regional ă de 10…11 grade, în 5 şi 6 februarie. Aceea şi evoluţie se estimează şi pentru valorile minime de temperatură , respectiv, o scădere a acestora pân ă în jurul valorii de -1 grad în 4 februarie, iar în urm ă toarele două zile, o creştere semnificativ ă spre o medie de 4…5 grade. scăderea de temperatură se va produce începând de vineri, 7 februarie, urmând ca regimul termic s ă se situeze sub mediile climatologice specifice acestei perioade, pân ă aproape de finalul intervalului. Mediile maxime lor termice se vor apropia de limita de înghe ţ , respectiv 0…2 grade, iar în nopţile cele mai reci din a doua săptămână de prognoză sunt posibile valori sub -5…-6 grade. Pân ă în data de 7 februarie, temporar, vor fi mai al es ploi, în general slabe cantitativ. Ulterior, probabilitatea de precipita ţ ii va fi mai mică , exceptând zilele de 11 şi 12 februarie, când vor fi posibile ninsori.
Muntenia
Regimul termic din prima săptămână de prognoză se va menţine peste cel mediu specific pentru această perioadă din an. Valorile maxime vor fi în creştere, de la o medie în jur de 6 grade, spre 8, chiar 9…10 grade în ziua de 5 februarie. În ceea ce priveşte temperatura din timpul nopţilor, în primele zile va scădea, astfel că media minimelor din dimineaţa zilei de 4 februarie va fi de -4…-3 grade, ca apoi s ă crească în urm ă toarele două zile, la valori uşor pozitive, de 1…2 grade. Răcirea vremii se va resimţi după data de 8 februarie, iar valorile termice maxime nu vor mai trece la nivel regional de 1…2 grade. Şi nopţile vor deveni tot mai reci în a doua săptămână de prognoză , temperatura urmând s ă coboare în timpul celor mai reci nopţi pân ă în jurul valorii de -8 grade. În intervalul 5 – 7 februarie, vor fi precipita ţ ii moderate cantitativ, mixt e. Ulterior, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile precipita ţ ii slabe, de această dat ă predominant sub formă de ninsoare.
Oltenia
În perioada 2 – 7 februarie, regimul termic se va menţine peste normalul specific acestei perioade. Mediile temperaturilor maxime vor fi în creştere uşoară , spre 7…8 grade, în 5 şi 6 februarie. Valorile minime din această perioadă vor avea varia ţ ii mai mari, astfel că în ziua de 4 februarie se va înregistra o medie de -4 grade, iar în urm ă toarele două zile, se va consemna o creştere important ă , pân ă spre 2 grade. După acest interval cu vreme mai caldă, urmează o r ă cire şi sunt estimate medii ale maximelor foarte apropiate de limita de înghe ţ şi minime care, la nivelul regi unii, se vor situa între -8 şi -6 grade. Precipita ţ ii mixte, posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 5 – 7 februarie. Ulterior, doar pe arii re strânse mai sunt de aşteptat ninsori slabe.
La munte
Intervalul va debuta cu o scădere uşoară de temperatură , respectiv medii regionale ale valorilor maxime în jur de -4 grade şi ale celor minime de -10… -9 grade, în data de 4 februarie. Ulterior, în zilele de 5 şi 6 februarie, se va încălzi uşor, astfel încât, pe timpul zilei, temperatura va fi în jur de 0 grade Celsius, iar media temperaturilor nocturne va fi de -4 grade. Va urma o r ă cire semnificativ ă , media maximelor urmând a coborî spre -8 grade în 9 şi 10 februarie, iar a celor minime s ă fie de -13…-14 grade. Spre finalul intervalului este posibil ă o creştere de temperatură , spre medii ale valorilor diurne de -4 grade şi de -10 grade în timpul nopţilor. Ninsori importante cantitativ, dar trecă tor şi precipita ţ ii mixte la altitudini mai mici, se vor semnala în intervalul 5 -7 februarie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse va mai ninge slab.

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Leguma din piețe care a ajuns să coste dublu față de carne. Prețurile i-au enervat pe români
FANATIK.RO
Leguma din piețe care a ajuns să coste dublu față de carne. Prețurile i-au enervat pe români
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Libertateapentrufemei.ro
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
GSP.RO
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
Patru zodii cu noroc în dragoste în luna aprilie. Cupidon e de partea lor
FANATIK.RO
Patru zodii cu noroc în dragoste în luna aprilie. Cupidon e de partea lor
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Știrileprotv.ro
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Unica.ro
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea mai rău ne pare"
Observatornews.ro
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea mai rău ne pare"
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
HOROSCOP
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
RECOMANDĂRI