De Mihai Niculescu,

Inițial, Omar al-Bashir a fost plasat în arest la domiciliu, pentru ca apoi să fie transferat în închisoare de maximă securitate Kobar. Potrivit Reuters și BBC, în locuința lui s-au găsit teancuri de euro, dolari, și lire sudaneze, însumând aproximativ 105 milioane de dolari.

Banii se aflau în mai multe sacoșe folosite la depozitarea grânelor. Procurorii l-au interogat pe fostul președinte în închisoare, relatează sursa citată. Procurorul general al Sudanului a declarat duminică că va fi înființat un nou comitet anticorupție.

Înlăturarea președintelui Sudanului de la putere a venit după mai bine de trei luni de proteste. Oamenii au dorit înlăturarea acestuia și a regimului său militar, și din această cauză, armata nu se bucură de încrederea populației, care dorește guvernarea prin legi civile.

Manifestațiile continuă în centrul orașului Khartoum, iar oamenii sunt îngrijorați că puterea militară nu va fi cedată autorității civile de tranziție nou înființată. Nu există fotografii cu fostul președinte la închisoare, dar nici un răspuns la solicitarea publică a generalilor care au cerut predarea puterii civililor.

Bashir a fost eliminat de la putere pe 11 aprilie, dar demonstranții au rămas pe stradă până la transferul puterii către autoritățile civile. Bashir a condus Sudanul peste 30 de ani și este căutat pentru a fi judecat de către Tribunalul Penal Internațional pentru crime în masă comise în vestul țării, în regiunea Darfur.

Sursa foto: Hepta


Citește și: Un consilier prezidențial i-ar fi salvat mandatul lui Donald Trump prin simplu fapt că nu i-a ascultat ordinele


 

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie