Mergi direct la conținut »
Theresa May: „S-ar putea să nu mai părăsim niciodată Uniunea Europeană”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Theresa May: „S-ar putea să nu mai părăsim niciodată Uniunea Europeană”

Premierul britanic a avertizat că Marea Britanie riscă să rămână în Uniunea Europeană și Brexitul să nu se facă niciodată dacă parlamentarii nu vor vota Acordul propus de guvernul ei.

May spune că o amânare a Brexitului ar putea însemna luni și luni de tergiversare a procesului de ieșire din UE și s-ar putea ca niciodată această ruptură să nu se mai facă. „Dacă parlamentarii susţin Acordul Brexit, Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană. Dacă îl resping, nu va şti nimeni ce se va întâmpla. (…) Dacă vom intra pe acest drum, s-ar putea să nu mai părăsim niciodată Uniunea Europeană”, a atras atenţia Theresa May, potrivit AP.

Oficialii europeni susțin că oricum ieșirea Marii Britanii din UE nu se va mai putea face la termenul de 29 martie deoarece, chiar dacă parlamentarii britanici vor vota acordul pe 12 martie, statele UE nu vor avea timp să-l ratifice. Negociatorul-şef al UE, Michel Barnier a declarat că urmează să se facă o prelungire a negocierilor.

„Ar urma să fie o prelungire a negocierilor motivată ori tehnică. Dar trebuie întrebată Marea Britanie. Dacă va fi acordat votul pe 12 martie, iar procedura (de ratificare -n.red.) durează două luni, atunci s-ar justifica”, a spus negociatorul-şef al UE, conform The Independent.


Citește și: „Dosarul Moscova 2” este numele pe care BNR l-a dat documentelor de la Brașov. Bucătarul Attila Szocs, un maghiar din Brașov, și iranianul Rezaei Kejani Davood au făcut o descoperire care reaprinde o veche dispută istorică și de patrimoniu


 

Close
Închide
  Close