Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă dă asigurări că alocaţiile de stat pentru copii se vor majora de la 1 martie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Viorica Dăncilă dă asigurări că alocaţiile de stat pentru copii se vor majora de la 1 martie

Viorica Dăncilă dă asigurări că alocaţiile de stat pentru copii se vor majora de la 1 martie

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, la Parlament, că alocaţiile de stat pentru copii vor fi majorate începând cu 1 martie şi că nu a fost luată în calcul, de către Executiv, posibilitatea unei prorogări. Ea a spus că va fi adoptată o Ordonanţă de urgenţă pentru a reglementa calculul alocaţiilor.

„Tot PSD va rezolva această problemă şi tot Guvernul României. Credeam în bunele intenţii ale PNL dacă erau fundamentate în mod corect. Modul în care au găsit posibilitatea de a finanţa alocaţiile din bugetul asigurărilor sociale este un mod care nu e corect şi nu putem realiza acest lucru. După cum ştiţi, tot noi am identificat soluţia de a lua din deficit şi a creşte alocaţiile. Mai mult, legea alocaţiilor de stat este legea 61/1993, cu modificările şi completările ulterioare, mai ales la art. 3. Deci, ca să putem modifica alocaţiile pentru copii trebuie să dăm o ordonanţă de guvern, o ordonanţă de urgenţă în care să reglementăm calculul acestor alocaţii”, a spus Dăncilă, după votul pe bugetul de stat pe 2019.

Premierul i-a acuzat pe iniţiatorii amendamentului de lipsă de seriozitate în ce priveşte indicarea sursei de finanţare pentru majorarea alocaţiilor.

„Încă o dată mă uimeşte faptul că se dă dovadă de atâta neseriozitate, să spui că iei din excedent, excedentul care îl ai la sfârşitul anului, în ultimul trimestru, şi să creşti alocaţiile cu 1 martie. Mi se pare un lucru total neserios”, a spus Dăncilă.

Despre criticile Opoziţiei, privind plata alocaţiile prin majorarea deficitului, Viorica Dăncilă a explicat că este singura posibilitate.

„Cum puteam să luăm din excedent? Excedentul îl cunoşti la sfârşitul anului. Măreşti (alocaţiile, n.r.) din martie, iar excedentul îl ştii din octombrie încolo. Deci nu aveai cum să iei din excedent fondurile. Deci este singura posibilitate pe care am identificat-o. Dar, oricum, deficitul este sub 3%, deci ne încadrăm în normele europene – 2,76 – deci este totul corect”, a mai spus premierul.

Citeşte şi: Dr. Alexandrescu, medic plecat în Franța de la Spitalul Județean Ilfov, acuză: „Protectoarea medicului fals m-a împins să plec! Aceste abuzuri ale șefilor ne fac să emigrăm”

Close
Închide
  Close