MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 21:00 , de Rodica Dirzu

Cum înveți mai ușor. Trucuri inedite care te ajută să te concentrezi

Distribuie

Dacă vei reuși să-ți mărești capacitatea de concentrare vei învăța mult mai ușor și vei memora mai rapid. Prin 7 tehnici simple îți poți dezvolta capacitatea de concentrare. Iată cum înveți mai ușor.

  1. Impune-ți o limită de timp– inconștientul tău se va adapta astfel încât să o respecte, ceea ce te va ajuta să te concentrezi mai bine.
  2. Citește în sistem de transparență. Scrie textul pe care vrei să îl memorezi pe o coală, apoi pune-i o lumină din spate și citește-l așa. Atenția susținută de acest exercițiu (care implică și descifrarea lui) îți va stimula concentrarea.
  3. Utilizează o fișă de supraveghere la locul tău de muncă. Ideea este de a bifa orice abatere de la sarcinile pe care le ai de îndeplinit. Trebuie să fii foarte sinceră cu tine însăți. Ceea ce este fascinant este că după câteva zile numărul abaterilor va scădea semnificativ. Astfel vei deveni 'guvernatorul' propriului tău spirit. Nu el va decide când te vei putea deconecta, ci tu. Perseverează ușor, cu răbdare, și micul tău efort suplimentar va da rezultate. Astfel îți vei dezvolta și anduranța mentală.
  4. Folosește mentă. Spală-te pe dinți cu o pastă pe bază de mentă sau mestecă gumă cu mentă. Îți va crește concentrarea.
  5. Folosește mâna pe care nu o utilizezi în mod normal. Acest lucru va elimina rutina, favorizând concentrarea.
  6. Stimulează-ți creierul: ține-ți capul în mâni și masează-ți tâmplele, apoi freacă-ți mâinile timp de un minut. Creierul tău se va oxigena mai bine, iar neuronii vor fi gata să te servească.
  7. Creează-ți un ritual. Stabilește-ți o activitate deliberată pe care să o faci sistematic înainte de a te apuca de învățat. Astfel îi vei indica spiritului tău că ești gata. De exemplu: aranjează-ți lucrurile de pe birou, respiră profund de trei ori, ascute-ți creioanele. Victor Hugo, de exemplu își scotea hainele, Alexandre Dumas mânca un măr în fiecare dimineață la ora 7, sub Arcul de Triumf, înainte de a scrie timp de o oră într-o cafenea din apropiere, Mark Twain se întindea pe jos, Ernest Hemingway ascuțea creioane.

 

Loading...
Comentarii