Mergi direct la conținut »
Fourmidabilul Pep: Guardiola a câștigat mai multe trofee decât orice alt tehnician, de când antrenează în fotbalul mare
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Fourmidabilul Pep: Guardiola a câștigat mai multe trofee decât orice alt tehnician, de când antrenează în fotbalul mare

Fourmidabilul Pep: Guardiola a câștigat mai multe trofee decât orice alt tehnician, de când antrenează în fotbalul mare

După succesele din Supercupa Angliei, Cupa Ligii și Premier League, Manchester City a încheiat sezonul cu un nou triumf: 6-0 cu Watford, sâmbătă, în finala Cupei Angliei. "Cetățenii" au cucerit toate cele patru trofeele interne, fapt fără precedent în istoria fotbalului insular. "Fourmidables", a titrat pagina oficială de Facebook a clubului.

Suporterii și specialiștii au căzut de acord, atribuind cel mai mare merit pentru aceste realizări antrenorului Pep Guardiola. Succesele obținute la City au continuat seria incredibilă începută în 2008, anul în care fostul mijlocaș și-a început cariera de technician la nivel înalt. De altfel, în cei zece ani petrecuți în antrenorat, catalanul a ratat câștigarea titlului de campion national de numai două ori (2012, 2017).

Va fi răsplătit cu mărirea salariului

Din totalul de 1.104 puncte pe care le putea câștiga în cele zece sezoane ca antrenor, a obținut 906! În această perioadă, a cucerit 27 de trofee, mai mult decât dublul trofeelor castigate de ocupantul locului 2 în topul celor mai de success antrenori ai ultimilor 11 ani. În semn de recunoaștere a meritelor lui Guardiola, conducătorii lui Manchester City se pregătesc să-i ofere o prelungire cu trei ani a actualului contract, scandent în 2021, cu o mărire substanțială de salariu: de la 15 milioane de lire sterline, la 20 de milioane de lire sterline.

22 de meciuri pentru un trofeu a disputat Guardiola în medie

Trofee, din 2008

27 – Guardiola
13 – Mourinho
12 – Allegri
9 – L. Enrique și Zidane
8 – Ancelotti
6 – Simeone
5 – Benitez, Klopp și Van Gaal

Poate te interesează și Lionel Messi, pe urmele lui Hugo Sanchez, singurul fotbalist care a câștigat de patru ori consecutiv titlul de golgheter în campionatul Spaniei

Close
Închide
  Close