Mergi direct la conținut »
România a dezmembrat Ungaria, la CE de handbal feminin: 29-21! Neagu, ”Messi din handbal”, a fost fabuloasă: 10 goluri și 7 pase decisive! Suporteri de vis! | LIVE BLOG & GALERIE FOTO & VIDEO
Sport Libertatea > Sport > România a dezmembrat Ungaria, la CE de handbal feminin: 29-21! Neagu, ”Messi din handbal”, a fost fabuloasă: 10 goluri și 7 pase decisive! Suporteri de vis! | LIVE BLOG & GALERIE FOTO & VIDEO

România a dezmembrat Ungaria, la CE de handbal feminin: 29-21! Neagu, ”Messi din handbal”, a fost fabuloasă: 10 goluri și 7 pase decisive! Suporteri de vis! | LIVE BLOG & GALERIE FOTO & VIDEO

România a dezmembrat Ungaria, duminică seară, în Grupa Principală II de la CE de handbal feminin: 29-21! Cristina Neagu, ”Messi din handbal”, a a fost fabuloasă: 10 goluri și 7 pase decisiveTricolorele fac parte din Grupa Principală II, alături de Ungaria, Norvegia, Rusia, Danemarca şi Cehia. Peste două zile vom juca împotriva Cehiei.

ROMÂNIA – UNGARIA 29-21 (15-9)

 

CRISTINA NEAGU A FOST DESEMNATĂ JUCĂTOAREA MECIULUI: 10 goluri și 7 pase decisive.

ROMÂNII DIN TRIBUNE CÂNTĂ IMNUL NAȚIONAL.

Min. 59 – Chiper, 3 golurii din 3 aruncări: 29-21.

Min. 56 – ”Și-altădată, și-altădată, o s-o facem și mai și mai lată”, se scandează din tribune: 27-18.

Min. 52 – Și pivotul Oana Manea are 4 goluri din tot atâtea aruncări: 26-17.

Min. 51 – Extrema Udriștoiu dă gol pe contraatac. Are eficiență 100% (3 goluri din 3 aruncări): 25-16.

Min. 46 – Paula Ungureanu intră între buturi în locul Denisei Dedu, care a apărat iarăși extraordinar. Neagu nu poate fi oprită, deși este marcată om la om. Are 10 goluri din 14 aruncări.

9 goluri din 13 aruncări pentru Neagu. Până la acest joc, Neagu avea marcate 23 de goluri.

Min. 43 – România domină: 21-14.

Min. 38 – Geiger a fost eliminată, dar România are 8 goluri avans: 19-11.
CzalFDgXgAALNJD

Cristina Neagu are 9 goluri și 6 pase decisive: 19-10!

Min. 31 – România începe în forță și repriza secundă.

PAUZĂ

România a încheiat repriza în inferioritate. Dar suntem peste tot prezenți, inclusiv în tribune.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Neagu are 7 goluri din 9 aruncări. Unguroaicele au 7 goluri, în total!

Min. 22 – Maghiarele nu se pot apropia prea mult. România le ține la respect. Neagu are 6 goluri din 8 aruncări: 13-8.


Naționala Rusiei a câștigat primul meci din grupa principală de la Euro din Suedia, în fața Cehiei, scor 26-24.

Acest rezultat e unul foarte bun pentru naționala României, ținând cont că acum atât fetele noastre cât și Cehia și Rusia au câte două puncte.

Dar tricolorele au un meci mai puțin, reprezentând partida din această seară cu Ungaria. Dacă vor pierde, maghiarele nu vor mai avea nicio șansă de calificare în semifinale.

Min. 21 – România are un avans liniștitor, de 5 goluri: 11-6.

Cristina Neagu are o zi de senzație. Aruncările ei de la 9 metri sunt fără răspuns pentru portarii Ungariei.

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit
Recomandări

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

 

Min. 15 – Cristina Neagu marchează al treilea gol al său din cele 9: 9-4.

Min. 13 – România domină, Neagu face furori: 7-4.

Min. 9 – România se ține la două goluri distanță: 5-3.

Min. 4 – Pintea pune încă o boltă. Portărița Dedu pare în zi mare: 4-2.

Min. 2 – Oana Manea, cu o boltă de senzație, face 2-1.

Min. 1 – Ungaria a marcat prima, în secunda 28.

CzaX2SdXAAA72Rg

CzZuJsWXAAEg3sU

UPDATE 3 (11 decembrie, ora 15:45). În singura zi liberă dinaintea partidei cu Ungaria, fetele din naţionala de handbal avut câteva ore libere pe care le-au petrecut în Vala Centrum, cel mai mare mall din Suedia, situat la 20 de minute de mers cu maşina de centrul oraşului Helsingborg. Fetele s-au relaxat la cumpărături pentru cei dragi, iar Eliza Buceschi a declarat că, pe lângă ciocolată şi bomboane, îşi doresc o medalie de Crăciun. “Ne dorim doar o medalie de Crăciun, dacă este posibil. Dar ştiu că bomboanele şi dulciurile sunt foarte bune în Suedia şi am cumpărat foarte multe”, a spus centrul naţionalei, citată de site-ul oficial al competiţiei. EHF a luat şi un scurt interviu jucătoarei tricolore, în care aceasta a vorbit şi despre activităţile extra-handbal din cadrul echipei înaintea meciurilor.

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro
Recomandări

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro

 

Româncele, lăudate de antrenorul unguroaicelor

UPDATE 2 (11 decembrie, ora 10:35). Danezul Kim Rasmussen, fostul antrenor al lui CSM București și actualul selecționer al naționalei Ungariei, a vorbit în termeni laudativi despre reprezentativa României. “Este o oportunitate pentru o echipă neexperimentată să întâlnească una dintre cele mai bune echipe din lume, cu câteva din cele mai bune jucătoare din lume. România este favorită, dar noi acceptăm acest lucru”, a declarat tehnicianul care în luna mai a acestui an a condus-o pe CSM București către câștigarea Ligii Campionilor la handbal feminin.

UPDATE (10 decembrie, ora 10:45). Programat duminică, 11 decembrie, meciul România-Ungaria va începe la ora 19.30. Al doilea duel al tricolorelor în Grupa Principală II, cel de marţi, 13 decembrie, contra Cehiei, va începe la ora 17.15, iar ultima partidă pe care elevele lui Martin Ambros o vor disputa în această fază a competiţiei este programată miercuri, 14 decembrie, de la ora 19.30, contra Danemarcei.

În faza grupelor principale, echipele dintr-o grupă vor juca doar împotriva primelor trei clasate din cealaltă grupă preliminară care a contribuit la formarea grupei principale. Mai exact, România, Norvegia şi Rusia, primele trei clasate din grupa preliminară D, nu vor mai juca între ele, ci numai cu primele trei clasate din grupa preliminară C (Danemarca, Cehia şi Ungaria).

Echipele din fiecare grupă principală vor porni în această fază a competiţiei cu punctajul acumulat din disputele cu celelalte două formaţii calificate din grupa preliminară din care a făcut parte. Mai exact, România va porni în Grupa Principală II cu 2 puncte, întrucât în grupa preliminară D a fost învinsă de Norvegia (21-23), dar a câştigat cu Rusia (22-17).

Programul meciurilor din Grupa Principală II

11 decembrie

Cehia – Rusia (17.15)

România – Ungaria (19.30)

Danemarca – Norvegia (21.45)

13 decembrie

România-Cehia (17.15)

Ungaria – Norvegia (19.30)

Danemarca – Rusia (21.45)

14 decembrie

Ungaria – Rusia (17.15)

România-Danemarca (19.30)

Cehia – Norvegia (21.45)

Clasamentul Grupei Principale II

1. Danemarca 4p (+7)

2. Norvegia 4p (+4)

3. România 2p (+3)

4. Cehia 2p (+2)

5. Rusia 0p (-7)

6. Ungaria 0p (-9)

Primele două clasate din fiecare grupă principală se vor califica în seminfinalele competiţiei, iar ocupantele locurilor 3 vor disputa partida pentru poziţia a cincea în ierarhia finală a turneului.

Din Grupa Principală I fac parte Suedia (3p), Serbia (3p), Germania (2p), Franţa (2p), Olanda (2p) şi Spania (0p).

România a pierdut cea mai recentă partidă disputată împotriva Ungariei.

FOTO: Zsolt Halmagyi

Close
Închide
  Close