În acest timp, România stă cu sufletul la gură. Au apărut deja informații despre ineficiența carantinelor din aeroporturi, dar și declarații potrivit cărora, în primele zile după infectare, pacienții nu au simptome, deci boala nu poate fi depistată în absența analizelor specifice.

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a intervenit prin telefon la emisiunea Adriana Nedelea LA FIX și a precizat că, până în acest moment, nu există informații conform cărora românii din Italia ar fi infectați cu periculosul coronavirus, dar a adăugat că „orice se poate întâmpla”:

 • Datele pe care le primim sunt cele din partea protecției civile italiene. Informațiile de ultimă oră spun că există o nouă victimă, o persoană de 84 de ani.
 • Până la această oră, nu avem confirmări că ar exista cetățeni români infectați. Dar orice se poate întâmpla. Nu cunoaștem evoluția acestei boli. Importantă este prevenirea.
 • Există o oarecare panică și poate fi justificată pentru că avem de a face cu o boală infecțioasă nouă, pentru care nu există un vaccin sau un tratament. S-a creat o prepanică pe care trebuie să o controlăm folosind toate informațiile avute.

Apoi, jurnalistul Dan Bucura a intervenit și el prin telefon, după ce, într-o postare pe Facebook, a susținut că măsurile de carantină anunțate de autoritățile române pentru pasagerii care revin din zonele Italiei afectate de coronavirus sunt o minciună.

Tolo: Mihai Busuioc, omul lui Dragnea la Curtea de Conturi, a pornit o anchetă internă, supărat că publicul a aflat de neregulile descoperite în achizițiile COVID-19!
Recomandări
Tolo: Mihai Busuioc, omul lui Dragnea la Curtea de Conturi, a pornit o anchetă internă, supărat că publicul a aflat de neregulile descoperite în achizițiile COVID-19!
 
 • Eu nu făceam decât să vin dintr-o cu totul altă zonă a Italiei, fără probleme, dar pe acest aeroport din Bergamo, care astăzi vedem că s-a transformat într-un obiectiv de grad zero, carantinat … eram în tranzit spre acest aeroport. Nu am făcut decât să urmăresc știrile din țara mea, ale autorităților din țara mea.
 • Și am ascultat ce au spus premierul, ministrul Sănătății, șeful SMURD, șeful virusologilor. Toți au dat declarații despre cum va fi carantină În Otopeni și cum vor fi cercetați și analizați românii care vin din zonele de risc. Zic, să vezi ce o să ne țină, să ne măsoare… Ce a urmat găsiți pe facebook și pe site-ul meu. Am fost băgați precum vitele într-un hol un pic mai mare decât holul meu de acasă, claie peste grămadă. Nu vreau să mâ gândesc ce era dacă o persoană chiar ar fi fost bolnavă…
 • Am completat hârtii cu întrebări ridicole, gen dacă în ultimele 14 zile am luat contact cu cineva bolnav de coronavirus. Eu ce trebuia să răspund? Păi, eu am capacitatea să știu dacă am întâlnit o asemenea persoană?
Ad placeholder
”Am ținut-o de mână, până și-a dat ultima suflare”. Povestea româncei care muncește de 30 de ani în Germania
Recomandări
”Am ținut-o de mână, până și-a dat ultima suflare”. Povestea româncei care muncește de 30 de ani în Germania
 

Alte amănunte privitoare la măsurile luate de autoritățile române au fost furnizate de un român care s-a întors duminică din Lombardia, prin Vama Nădlac:

 • Ieri, am ajuns la Nădlac, unde am trecut ca în orice moment al anului. Doar s-au verificat buletinele și atât.
 • Ascultând știrile, am înțeles că ar fi trebuit să fie un comando la intrarea în țară, cu medici, specialiști DSP, dar nu s-a întâmplat nimic
 • Nu am completat niciun chestionar. A fost o intrare firească în țară. Vama era deschisă, toată lumea intra liniștită

Medicul de familie Gindrovel Dumitra a explicat, apoi, în cadrul emisiunii Adriana Nedelea LA FIX, ce trebuie știut despre coronavirus și a precizat că românii trebuie să facă tot ce depinde de ei pentru a preveni infectarea:

Ad placeholder
Printr-un document oficial, Raed Arafat și șefa DSP-urilor îi amenință cu închisoarea pe cei scoși din izolare de Curtea Constituțională!
Recomandări
Printr-un document oficial, Raed Arafat și șefa DSP-urilor îi amenință cu închisoarea pe cei scoși din izolare de Curtea Constituțională!
 
 • Trebuie să știm multe. În primul rând, trebuie să știm că panica ne poate face mai mult rău decât bine
 • În Italia, autoritățile au instituit măsuri și este posibil să asistăm și în România mai devreme sau mai târziu la asemenea măsuri. Dar, în acest moment, nu este cazul.
 • Trebuie să fim pregătiți, să conștientizăm cât de important este să prevenim apariția acestor cazuri, iar măsurile stau la îndemâna tuturor
 • Omenirea nu cunoaște pe deplin cum se va manifesta cazul noului coronavirus.

Reporterul Libertatea Andreea Archip pleacă astăzi la Milano, pentru a vă transmite informații ”la cald”, reale, atât despre cum se desfășoară traficul între cele două țări, din punctul de vedere al siguranței persoanelor, cât și despre situația din Italia, din zonele aflate sub amenințarea virusului.

Jurnalista Andreea Archip a intrat prin telefon și a vorbit despre situația pe care se așteaptă să o găsească în Milano:

 • Voi fi la Milano, oraș care începând de astăzi este aproape închis, adică nu se mai permit evenimente de stradă sau publice.
 • Sunt măsuri foarte stricte pentru un oraș care nu s-a mai confruntat până acum cu așa ceva
 • Vom relata cum arată un oraș cândva centru turistic, astăzi sub amenințarea acestui virus

Deputatul Emanuel Ungureanu a publicat imagini revoltătoare de la Institutul de Medicină Legală din Cluj

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a dezvăluit pe Facebook ce a îndurat după ce a ajuns la Institutul de Medicină Legală din Cluj, unde s-a ocupat de înmormântarea unui cunoscut.

Ad placeholder

Petru Șușca, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a intrat prin telefon pentru a prezenta poziția oficială a autorităților.

 • IML nu se află în componența Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. IML este o instituție distinctă
 • Domnul Ungureanu asociază și alte spitale cu imaginea mea. Când există o problemă în aceste spitale, tot timpul dânsul asociază aceste probleme cu imaginea mea
 • Dânsul transpune problemele de la IML în curtea Spitalului Județean.
 • Condițiile privind spațiile nu sunt cele pe care mi le-aș dori. Dar nu ai cum să faci investiții mari peste noapte. Îmi doresc să facem un proiect și totul să fie în cele mai bune condiții în cel mai scurt timp.

Apoi, Emanuel Ungureanu a intervenit telefonic pentru a oferi detalii despre imaginile șocante văzute la IML Cluj:

 • Imaginile filmate de mine sunt pe un spațiu aflat în administrarea
  Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Am coborât într-un subsol unde se fac disecții, unde se fac autopsii. Stai pe niște scaune, deasupra ai țevi, pânzi de păianjen și acolo este o casierie unde un individ îți sugerează să te îndrepți spre o firmă pe care ți-o recomandă el
 • Ușă în ușă cu acea casierie este Secția de Anatomopatologie. De 20 de ani, trăiesc niște ființe umane, ca niște șobolani. 26 de persoane sunt supuse unui proces de exterminare. Sunt anagajate ale Spitalului.
 • De ce domnul manager nu își mută biroul acolo, de ce nu își mută birourile în acea zonă? Să vedem cât suportă el condițiile
 • Eu am filmat ani de zile mizeria și nesimțirea umană. Nu poți fi manager și să spui că îți pasă, când ai persoane pe care le extermini.


Citeşte şi:

RĂSPUNS OFICIAL. Ministerul Sănătății ne apără de coronavirus până la 15:30, că „după ora 16:00 în fiecare zi” secretarul de stat Moldovan pleacă la spitalul privat!

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | Italia şi Spania, sub 200 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Balada sărăciei noastre: „Domnul i-o dat, Domnul i-o luat, Doamne, să fii Tu Binecuvântat”. Cum își plânge nepoții bunica gemenilor morți din Apata

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI