Mergi direct la conținut »
Care este cea mai scumpă pictură românească a anului. Licitație de sute de mii de euro Galerie foto
7imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Care este cea mai scumpă pictură românească a anului. Licitație de sute de mii de euro

Care este cea mai scumpă pictură românească a anului. Licitație de sute de mii de euro

Lucrarea ”Untitled” de Adrian Ghenie a fost adjudecată, marţi seara, la preţul de 105.000 de euro, la licitaţia de artă postbelică şi contemporană organizată de Artmark în Capitală. Pictura a devenit astfel cea mai scumpă tranzacție de artă românească a anului. Alte opere au fost vândute cu prețuri de la 10.000 la 30.000 de euro.

De Cristian Anton,

Pictura semnată de celebrul Adrian Ghenie, „Untitled”, a fost adjudecată cu suma de 105.000 de euro, devenind, astfel, cea mai bună tranzacție a anului 2019 în piața locală de artă contemporană, a anunțat Artmark.

Pictura ”Untitled” a lui Adrian Ghenie a fost vândută cu 105.000 euro, un record în România

Tabloul a fost estimat la 35.000 – 55.000 de euro.

Sesiunea de licitație a avut vânzări totale de 578.175 de euro, cu o rată de adjudecare de 82,69%.

Tranzacții importante

Ghenie este urmat, în topul recordurilor de autor înregistrate în licitația de Artă Postbelică și Contemporană, de Horia Bernea cu lucrarea „Grădină”, adjudecată cu 26.000 de euro.

Urmează Ștefan Câlția cu tabloul „Clovn cu coroană”, tranzacționat pentru suma de 20.000 de euro, și de Gheorghe Fikl cu „Baroque”, vândut pentru 10.000 de euro. 

La capitolul recorduri de autor, în topul pieței locale se poziționează și Marius Bercea.

Artistul, apreciat, în special, de colecționarii din SUA și Anglia, a înregistrat un mic record pe piața de artă din România cu tabloul „Model for Echosystem”, care a fost adjudecat pentru 9.000 de euro.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

„Vas cu flori” semnat de Ion Pacea, unul dintre cei mai mari coloriști ai picturii postbelice, a fost adjudecat la prețul de 6.500 de euro, urmat de Felix Aftene cu tabloul „Primăvară” care a fost vândut pentru 4.250 de euro.   

Lucrări donate pentru copiii bolnavi

Licitația de Artă Postbelică și Contemporană a inclus o secțiune dedicată Hospice, în cadrul căreia artiști contemporani au donat lucrări pentru a veni în sprijinul strângerii de fonduri pentru asigurarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă acordate copiilor bolnavi incurabil ai fundației.

Printre artiștii care au donat lucrări și recorduri semnificative se numără Ciprian Mureșan cu desenul „Study (after El Greco)” adjudecat pentru 5.500 de euro.

Rezultatele Licitației de Artă Postbelică și Contemporană indică o creștere organică a interesului investitorilor pe piața românească de artă contemporană fiind cea mai bună investiție pe termen lung.

Close
Închide
  Close