Potrivit oamenilor de ştiinţă care au cercetat mai multe perioade de-a lungul istoriei omenirii. Se pare că în perioada 1940-1950, oamenii erau mai slabi. Şi asta pentru că mâncarea se dădea în multe ţări cu raţia. Chiar şi după eliminarea raţiilor numărul kilogramelor se menţinea mic întrucât nu mulţi aveau bani să mănânce în oraş şi îşi preparau totul în casă. În plus, în acele vremuri oamenii depuneau mai mult efort decât o facem în prezent.
Acum lucrurile s-au schimbat radical. Cu cât este mai mare criza economică, cu atât este mai largă talia. Şi asta pentru că principalele reduceri la bugetul de cheltuieli se fac cu mâncarea. Şi nu în sensul de a cumpăra mai puţină, ci mai ieftină. Din păcate însă, mâncarea mai ieftină nu conţine nutrienţii de care are nevoie organismul pentru a fi sănătos, ci aditivi care să dea gust. Mai mult, chiar dacă nu au bani să iasă la restaurant, sunt oameni care recurg la pachetele „family” de la fast food sau la reducerile pentru alimentele semipreparate.