De Daniel Ionașcu,

Google nu poate interzice Huawei accesul la sistemul Android în sine, căci acesta este open source. Însă gigantul american va interzice accesul Huawei la update-uri și la Play Store.

Mai precis, Huawei nu va mai putea instala Androidul lui Google pe smartphone-urile și tabletele sale.

Va putea folosi Android open surce

Va putea instala însă o versiune neoficială de Android, fără serviciile Google. Astfel de versiuni sunt populare în China, unde Play Store și serviciile Google sunt interzise. Vor lipsi din versiunile sale de Android aplicații precum Gmail, Google Maps, Google Search, YouTube sau Chrome.

Utilizatorii care dețin deja smartphone-uri Huawei vor putea să le folosească în continuare.

Însă în Occident este puțin probabil ca oamenii să cumpere smartphone-uri Huawei cu Android destinat pieței chineze, cu aplicații furnizate de companii precum Baidu sau Tencent.

Huawei este al treilea producător de smartphone-uri din lume, după Samsung și Apple și era în curs de a depăși Apple.

Condamnare la moarte

Pe lângă Google, și alte companii americane își vor suspenda legăturile comerciale cu Huawei.

Grupul chinez a avut anul trecut vânzări de 105 miliarde de dolari. Din mărfurile totale cumpărate de Huawei, în valoare de 70 de miliarde de dolari, circa 11 miliarde de dolari provin de la companii americane.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Este vorba de producătorii de cipuri Qualcomm, Broadcom, Intel, Micron, Xilinx.

Problema este că fără componente sau software din SUA, Huawei nu va putea produce aproape nimic.

Practic, sancțiunile SUA sunt echivalente cu o sentință de moarte. Totuși, Huawei a afișat un ton sfidător, afirmând că HiSilicon – subsidiara sa care se ocupă de producerea și procurarea de cipuri – a făcut stocuri și s-a pregătit pentru o astfel de situație.

Însă analiștii chestionați de Reuters pun în discuție acest lucru.

Pe lângă companiile americane, producătorul german de cipuri Infineon și-a suspendat la rândul său livrările către Huawei, semn că sancțiunile merg mult mai departe de furnizorii americani. Grupurile străine sopează furnizarea de componente de teama unor anchete sau amenzi în SUA.

Precedentul ZTE

Aceeași situație a avut loc anul trecut cu un alt grup chinez, numit ZTE, care produce tot echipamente telecom și smartphone-uri.

În acel moment, ZTE a oprit total producția vreme de câteva luni. Ulterior, ZTE a plătit o amendă de un miliard de dolari, iar sancțiunile au fost ridicate.

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine