Mergi direct la conținut »
ICCJ vrea să-l audieze pe Liviu Dragnea în martie și a admis toate cererile sale de probe
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > ICCJ vrea să-l audieze pe Liviu Dragnea în martie și a admis toate cererile sale de probe

ICCJ vrea să-l audieze pe Liviu Dragnea în martie și a admis toate cererile sale de probe

Judecătorii ICCJ au terminat audierea martorilor propuși de DNA în rechizitoriul dosarului de corupție în care șeful PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru fapte de corupție alături de fosta sa soție și fosta șefă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

De Cătălin Lupășteanu,

La termenul de joi al procesului magistrații au audiat ultimii șase martori din rechizitoriu, angajați ai Direcției care au povestit despre situația nefirească a menținerii timp de ani de zile în funcție a două persoane care nu veneau la serviciu.

După audieri judecătorii au anunțat că ar vrea ca Liviu Dragnea să dea declarația de inculpat după audierea martorilor propuși de apărarea sa și a celorlalți inculpați din dosar, la termenul di  21 martie.

Mai precis judecătorii ICCJ au admis toate probele propuse atât de apărarea lui Liviu Dragnea dar și de ceilalți protagoniști ai cazului.

Astfel, în cazul șefului PSD instanța a admis audierea a trei martori.

DNA nu vrea martorii lui Dragnea

Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, le-a cerut magistraților renunțarea la martorul Mihai Slăvescu Cutineanu și înlocuirea sa cu Silvia Oprescu.

„Ea să spună în calitate de secretar general al județului Teleorman la acea vreme pentru că dumneaei coordona direct Direcția.

Alți doi martori am vrea să fie Liliana Magheru, director în cadrul CJ Teleorman. Ea poate spune despre primirea în audiență a personalului din subordine. Poate vorbi despre organigrame.

Stuparu Timotei, secretarul executiv al PSD Teleorman. El cunoaște situația celor două doamne și discuția dintre Dragnea și Anisa Stoica”, a explicat apărătorul liderului PSD.

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus
Recomandări

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus

 

Procurorul DNA s-a opus pe motiv că martorul Timotei nu a fost atestat de martorii audiați ca fiind un participant la discuțiile dintre Dragnea și femeia angajată pretins nelegal la DGASPC.

„Ne opunem la audierea lui Stuparu Timotei. Din nicio declarație nu rezultă alte persoane care să fi participat la acele discuții. Cel mult a fost vorba de doamna Vrabie, decedată în prezent. A fost singura pomenită de oricare dintre martori”, a explicat magistratul anticorupție.

După audierea martorilor apărării și după depunerea documentelor apărarii judecătorii trec la etapa pledoariilor finale și ultimul cuvânt al inculpaților.

Citește și VIDEO | Laura Codruța Kovesi: „Nu am niciun motiv să îmi dau demisia. Asistăm la un festival disperat al inculpaților”

Close
Închide
  Close