Mergi direct la conținut »
O bufniță care ataca oameni în Olanda a fost adusă în România, la ZOO Târgu Mureș. Ce făcea Bubo Bubo într-un parc din Amsterdam
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O bufniță care ataca oameni în Olanda a fost adusă în România, la ZOO Târgu Mureș. Ce făcea Bubo Bubo într-un parc din Amsterdam

O bufniță care ataca oameni în Olanda a fost adusă în România, la ZOO Târgu Mureș. Ce făcea Bubo Bubo într-un parc din Amsterdam

Grădina Zoologică din Târgu Mureș, județul Mureș, are un nou locatar: o bufniță din Olanda. Bufniţa, dintr-o specie protejată, a devenit rapid atracția principală a locului datorită poveştii sale. Păsările din această specie au o greutate de aproape 3 kilograme și o lungime de 70 de centimetri.

De Dragoș Tănase,

Bufnița a fost trimisă în România, după ce a atacat mai mulți oameni într-un parc din Amsterdam. Pentru că era un pericol, a fost dusă la grădina zoologică, dar acolo a creat alte probleme pentru că nu s-a înțeles cu restul păsărilor.

„Și-a stabilit teritoriul în acel părculeț, iar tot ce trecea prin zona respectivă, că erau oameni, că erau copii, animale, erau alungați, atacați, ea aparându-și teritoriul. Colegii de acolo, știind că am mai avut și mai avem exemplare din această specie, ne-a fost oferită și am acceptat-o cu drag în colecția grădinii zoologice din Târgu Mureș”, a declarat
Horațiu Gorea, director Zoo Tg. Mureș, pentru Digi 24.

Acum, pasărea pare să se simtă la noi, mai ales că a fost instalată singură în adăpost, ca măsură de precauție.

„Interesul și atenția sunt deosebite pentru acest exemplar. Este posibil să avem și vizitatori din Olanda care au fost în contact cu acest exmplar și care doresc să vină la Târgu Mureș. Deocamdată cei mai curioşi vizitatori sunt copiii”, a mai spus Horațiu Gorea, pentru sursa citată.

Grădina Zoologică din Târgu Mureș este cea mai mare din țara noastră, având peste 1.200 de animale din peste 190 de specii.

Anul trecut, lemurii de la ZOO Târgu Mureș au știut răspunsul la întrebarea „Cine câștigă Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018?”!

Bubo Bubo, bufnița olandeză adusă la ZOO Târgu Mureș

Bubo Bubo, bufnița olandeză adusă la ZOO Târgu Mureș

FOTO – ZOO Târgu Mureș

VIDEO – Digi 24


Citește și… Povestea cutremurătoare a măicuței Elena. Somată să plătească statului 36.000 de lei din cauza greșelii unui funcționar, descoperită după 23 de ani!


 

Close
Închide
  Close