Mergi direct la conținut »
UPDATE: Maimuța care a evadat de la Zoo Neamț a fost prinsă. Macacul a fost tranchilizat / FOTO&VIDEO Galerie foto
7imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Maimuța care a evadat de la Zoo Neamț a fost prinsă. Macacul a fost tranchilizat / FOTO&VIDEO

UPDATE: Maimuța care a evadat de la Zoo Neamț a fost prinsă. Macacul a fost tranchilizat / FOTO&VIDEO

O maimuță a evadat de la grădina zoologică din Piatra Neamț și se plimbă nestingherită pe străzi. Zeci de pompieri și jandarmi încearcă să prindă animalul care s-a urcat pe acoperișurile caselor.

UPDATE 18:45: Maimuța din specia macac, care a evadat de la grădina zoologică din Piatra Neamț, a fost prinsă. Animalul a fost tranchilizat de o persoană autorizată în acest sens, a precizat inspectorul-șef al ISU Neamț, colonelul Mihai Ciprian Mitrea, notează Agerpres.ro.

„Maimuţa se afla pe acoperişul unei case în momentul în care a fost tranchilizată. Operaţiunea a decurs fără incidente”, a precizat inspectorul-şef al ISU Neamţ.

Primarul din Piatra Neamț a precizat că maimuța a reușit să fugă din cauza neglijenței angajaților, în timp ce aceștia încercau să o mute dintr-un țarc într-altul.

„Am discutat cu administratorul grădinii zoologice şi mi-a spus că avea doi macaci şi a mai achiziţionat doi de la Suceava. Astăzi erau programate pentru control, după ce au stat în carantină. În momentul transferului, una dintre ele a scăpat şi s-a urcat pe o casă vecină”, a precizat Chitic.

Proprietarii casei, pe care s-a urcat maimuța, au sunat la 112 pentru ca animalul să fie capturat. Edilul Dragoș Chitic spune că un medic veterinar a fost chemat la fața locului pentru a tranchiliza macacul evadat de la zoo.

„Nu e chiar simplu de prins o maimuţă, am înţeles că la Târgu Mureş a durat trei săptămâni să prindă o maimuţă evadată. Maimuţa de la Piatra-Neamţ care a evadat nu este un pericol pentru oameni. Situaţia poate fi amuzantă la prima vedere, dar o tratăm cu toată seriozitatea”, a spus el.


Maimuța a fugit de la Zoo Neamț, după ce administratorii au încercat să o scoată dintr-o boxă pentru a-i administra un tratament, scrie ziarpiatraneamt.ro. După ce a evadat, animalul a început să alerge pe străzile din Piatra Neamț, spre uimirea localnicilor care au sunat la 112 ca să anunțe grozăvia.

La fața locului s-au deplasat jandarmii, însă maimuța s-a speriat și s-a urcat pe acoperișurile mai multor case. S-a apelat și la ajutorul pompierilor pentru a prinde animalul.

Reprezentanții grădinii zoologice susțin că maimuța nu se afla în cuștile expuse în parc, ci într-o boxă separată.

sursă foto: ziarpiatraneamt.ro


Citește și VIDEO/În cât timp este pregătit de zbor un avion, după coborârea ultimului pasager. Stewarzii pregătesc contracronometru avioanele pentru următoarea cursă


 

Close
Închide
  Close