MENIU CAUTĂ
18 Iun. 2018 12:03

(P) Pregătirea gazonului pentru vară și unealta potrivită pentru asta

Distribuie

Anotimpul călduros vine la pachet cu o mulțime de bucurii, iar natura este un aliat de încredere în ceea ce le privește. Desigur, ca și la orice alt capitol de altfel, bucuria va fi deplină când și atmosfera va fi una prielnică. Dorința de a petrece timp de calitate în sânul naturii se regăsește în fiecare dintre noi, însă este satisfăcută numai în cazul celor care se ocupă de aproape de asigurarea unui mediu de relaxare eficient.

Aspectul gazonului și a spațiilor verzi sunt cu siguranță lucruri de luat în calcul. Găsirea unei modalități potrivite prin care să se realizeze curățarea și amenajarea acestora reprezintă în acest sezon o preocupare pentru toți cei care dețin o curte. Soluția pentru ei o ofera Tehnic Bazar, magazinul online www.tehnicbazar.ro fiind specializat în unelte și scule diverse, dintre care și necesarele motocoase.

Rolul motocoasei în pregătirea gazonului pentru vară

O provocare la care numai unii proprietari de curte reușesc să răspundă cu succes este cea de a tăia gazonul în mod uniform. Pentru a identifica o soluție pe măsură este necesară și o documentare asemenea în legătură cu unealta potrivită. Piața motocoaselor este desigur una deosebit de dezvoltată, deci axarea pe un model corespunzător este sarcina de îndeplinit pentru obținerea rezultatelor dorite.

Vorbim despre o alternativă modernă la populara coasă, care se regăsește cu diverse funcții și care va oferi, după model, o manevrabilitate mai mult sau mai puțin favorabilă. Asta depinde de producător, de componente și de experiența utilizatorului, în ansamblu.

Cunoscută și sub denumirile de motocositoare sau coasă electrică, aceasta este în final același lucru cu tradiționala coasă în rezultate, însă sub un aspect diferit, ce permite o utilizare mai performantă și mai ușoară.

Cunoașterea scopului precis pentru care unealta este achiziționată este de mare folos și de acestea vor depinde și rezultatele. Se poate folosi și în munci agricole variate – adunatul de fân de pe suprafețe denivelate, a ierburilor de lângă copaci etc. Nu orice model va asigura randament, deci iată care sunt aspectele ce trebuie cunoscute cu privire la asta.

Clasificarea motocoaselor și caracteristicile care dictează alegerea

Desigur că există modele variate de motocoase. Iată care sunt aspectele care le diferențiază și pe care cumpărătorul trebuie să se axeze.

  • Sistemul de tăiere

Acesta poate fi diferit de la un model la altul, atât pe piață, cât și pe www.tehnicbazar.ro fiind disponibile modele cu fire la nylon, cu lamă metalică și respectiv cu sistem dual. Dacă modelul inițial este dintre cele mai accesibile și alese pentru rezistența firelor, acesta este recomandat utilizării în regim semi-profesional sau în cel hobby.

Lamele metalice în schimb sunt o recomandare pentru suprafețele cu plante ce au rădăcini groase ori zonele care prezintă o vegetație densă. Chiar dacă înlocuirea unei lame presupune o investiție mai mare, nu trebuie pierdut din vedere faptul că și utilizarea va fi pe măsură. Nu în cele din urmă, modelele care au sistem dual sunt preferate îndeosebi pentru flexibilitatea deosebită ce le însoțesc, precum și pentru faptul că se pot utiliza atât lame, cât și fire de nylon.

  • Tipul de alimentare

Opțiunile principale vizează motocoasele cu acumulatori, cele electrice și cele pe benzină. Cele dintâi menţionate sunt o alegere pentru persoanele care au grădini de mici suprafețe. Referitor la costuri, acestea sunt mai ridicate în general, iar asta se datorează faptului că sunt dedicate activităților rapide și nu celor complexe.

Cele electrice în schimb necesită conectare la o sursă de curent și sunt preferate în realizarea de sarcini ce necesită puteri mai mari. Motocoasele pe benzină sunt dedicate suprafeţelor mari și asigură tăierea eficientă a ierburilor.

Pentru a avea siguranța unei alegeri ce vizează calitatea și durabilitate, sfatul experților Tehnic Bazar este orientarea spre grosimea firului de tăiere, dar și după greutatea pe care o prezintă unealta, volumul pe care îl are rezervorul, precum și consumul de carburant, treptele de tăiere și lățimea etc.

Cei care manifestă interes față de o achiziție rentabilă, care să ofere utilizare de durată și totodată eficineță sporită, găsesc soluții variate pe tehnicbazar.ro. Aici pot alege între motocoase în regim hobby, semi-profesionale sau profesionale, produse de nume consacrate pe piață, precum Ruris, Makita, Bertolini, Media Line.

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii