”Susţin lucrul ăsta cu funcţionarul public, indiferent de ce e acuzat, pentru că e vorba de viaţa unui om. Dacă e acuzat de corupţie, poate fi transferat la alt loc de muncă, dar un proces poate dura câţiva ani şi dacă la final se decide că e nevinovat? El are familie, copii, cu ce îi întreţine? Din punct de vedere uman, cum să spui de un om care e doar acuzat să-i spui pleci acasă, nu mai ai servicu, salariu, nimic? El nu mai are familie? Eu susţin că se poate, ai posibilitatea, ca ordonator de credite, să-l duci la altă direcţie, alt loc de muncă, nu să-l laşi fără loc de muncă”, a spus Paul Stănescu.
La precizarea senatorului USR Florina Presadă, că prin această poziţie contrazice o decizie a CCR, care prevede că funcționarii publici suspectați de corupoție trebuie suspendați din funcție, Paul Stănescu a răspuns: „E punctul meu de vedere”.
Funcţionarii publici trimişi în judecată care exercită încă prerogativele funcţiei vulnerabilizează încrederea cetăţenilor în autorităţi, precizează CCR, în motivarea soluţiei de admitere a sesizării preşedintelui Klaus Iohannis la legea privind Statutul funcţionarilor publici.
Paul Stănescu, propus vicepremier şi ministru pentru Dezvoltare Regională şi Administraţie Publică, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, cu 35 de voturi „pentru” şi 8 „împotrivă”.
Citește și: Guvernul Dăncilă, în fața Parlamentului pentru votul de învestitură; Aleșii, chemați din vacanța parlamentară pentru a pune noul Executiv