Mergi direct la conținut »
Președintele Ucrainei pregătit să discute cu Putin situația regiunilor din estul țării
Ştiri Libertatea > Ştiri > Președintele Ucrainei pregătit să discute cu Putin situația regiunilor din estul țării

Președintele Ucrainei pregătit să discute cu Putin situația regiunilor din estul țării

Volodymyr Zelensky, noul președinte al Ucrainei, a declarat, duminică, că este dispus să discute cu Vladimir Putin situația regiunilor din estul Ucrainei care au fost anexate ilegal de către Rusia în 2014.

De Daniel Stanciu,

Într-un comunicat emis de președinție, Zelensky declară: sper că Rusia va dovedi deschiderea sa către reducerea intensității conflictului la următoarea întâlnire în format Normandia. Zelensky repetă că „este gata pentru negocieri”.

Putin a spus, sâmbătă, că situația din Ucraina este prima pe lista sa de discuții cu președintele Ucrainei, în special despre cum să încheie oficial conflictul dintre cele două țări care durează de 5 ani.

Zelensky joacă tare în fața regimului Putin, dând un decret prin care acordă cetățenie ucraineană „tuturor celor care suferă sub regimuri autoritare”. Declarația face cu referire directă la rușii nemulțumiți de actuala administrație. Legea spune, totuși, că pentru a primi cetățenia, aplicanții trebuie să cunoască limba ucraineană.

Mișcarea lui Zelensky vine ca răspuns la decretul dat de Putin săptămâna trecută, prin care oferă mai ușor acces la cetățenia rusă celor din estul Ucrainei.

Volodymyr Zelensky este un fost comedian care nu a deținut nicio funcție politică până acum. Acesta a devenit cunoscut în urma rolului principal din serialul de comedie „Sluga Poporului” în care interpreta un profesor care s-a săturat de sistemul din țara lui și ajunge președinte.

Sursa: dpa-international.com

 

Citește și: Serviciile secrete britanice: ISIS pregătește noi atentate în Europa după modelul celor din Sri Lanka

Close
Închide
  Close