De Valentina Postelnicu,

UPDATE 16:20: Ședința solemnă din Parlament s-a încheiat.

UPDATE 14:40: După discursul președintelui Klaus Iohannis, la tribună au urcat președintele Senatului Teodor Meleșcanu și cel al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Proaspăt ales președinte interimar al PSD, Ciolacu a făcut în discursul său la un apel la unitate și colaborare pentru un proiect comun.

”Ne uităm în jur și vedem cum grupuri întregi sunt pe cont propriu. Preferăm confortul propriile noastre bule sociale. Ne închidem ermetic; ne dăm like unii altora și suntem fericiți că suntem validați. Nu mai vedem nimic în rest. Doar multă neîncredere față de ceilalți. Pe care nu îi înțelegem și, de aceea, îi respingem pentru tot ceea ce reprezintă. Toate ideile pe care le au. Sau convingerile politice”, a spus Ciolacu în fața plenului reunit și al invitaților.

”Ne-am certat și am fost dezbinați. Cred că e timpul să lăsăm aceste lucruri deoparte. Și să facem ceva concret pentru țara asta. Să ne unim și să ne asumăm un nou proiect de țară. Care să facă din România un loc unde să ne fie drag să locuim, ca să nu mai plecăm prin Europa”, a fost concluzia președintelui Senatului.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

UPDATE 14:15: Klaus Iohannis susține un discurs în fața membrilor celor două camere și a invitaților.

”Orice atac la adresa statului de drept poate deschide oricând calea unor abuzuri. Pericole există și vor exista, însă faptul că avem o societate matură și vigilentă, cetățeni cu un pronunțat simț civic, reprezintă o garanție pentru viitorul democratic al României”, a spus președintele.

”Marele câștig este că cetățenii prin votul lor au spus că vor o Românie pro-europeană, cu o justiție independentă cu o clasă politică aflată în slujba cetățenilor”, a mai adăugat șeful statului.

”Noi suntem artizanii României viitoare și de acțiunile noastre depinde să facem România normală, țara la care au sperat înaintașii noștri. O singură țară prosperă a tuturor, așa cum și-o doresc tinerii noștri”, a concluzionat Klaus Iohannis.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

Vezi aici întregul discurs al președintelui Klaus Iohannis

UPDATE 14:08: A început ședința solemnă organizată în Parlament cu ocazia Zilei Naționale a României.

După intonarea imnului, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a deschis ședința dându-i cuvântul președintelui Klaus Iohannis.

UPDATE 14:00: Klaus Iohannis a ajuns la Palatul Parlamentului pentru a participa la ședința solemnă comună ținută de șefii celor două camere.


Vor mai susţine alocuţiuni şefii celor două Camere ale Parlamentului, Teodor Meleşcanu şi Marcel Ciolacu, premierul Ludovic Orban, precum şi reprezentanţi ai grupurilor parlamentare.

Printre invitaţii la eveniment se numără: foşti şefi de stat, Custodele Coroanei, Margareta, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, arhiepiscopii Bisericilor romano-catolice şi greco-catolice, preşedinţii Curţii Constituţionale, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Academiei Române, Curţii de Conturi, Consiliului legislativ.

Sunt invitaţi să ia parte la şedinţa solemnă şi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Avocatul Poporului, primarul general al Capitalei, directorii SRI, SIE, SPP şi STS, membri ai Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis a organizat, duminică seara, începând cu ora 18.00, o recepție la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a susținut un discurs în fața celor invitați la evenimentul prilejuit de Ziua Națională.


Citeşte şi:

Adrian Năstase a participat la recepția organizată la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis. Explicațiile Administrației Prezidențiale

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile