Cu timpul, organismul devine mult mai rezistent la efectele insulinei, drum sigur către îmbolnăvirea cu diabet de tip II, dar poate duce și la Alzheimer și alte forme de demență.
Un specialist în boli cardiace a luat o decizie radicală în privința regimului său alimentar. Doctorul Aseem Malhotra a hotărât să renunțe complet la zahărul procesat, una dintre principalele cauze de îmbolnăvire și deces prematur în Occident. Malhotra a scris un articol pe blogul Hippocratic Post, în care explică pericolele la care ne expunem atunci când consumăm astfel de zaharuri. ”Toți știu că sunt un critic vehement al zahărului procesat în regimul alimentar. Chiar am militat pentru o taxă pe zahărul din alimente și băuturile din comerț, pentru a nu mai fi atât de accesibilă achiziționarea lor și, deci, periclitarea sănătății noastre. Cred cu tărie că zaharurile din produsele procesate sunt principala cauză de deces în Occident”, spune Aseem Malhotra. Nu doar din cauză că duce la obezitate, explică doctorul, dar și pentru că reprezintă principalul factor de îmbolnăvire cu o serie de boli cronice, de la diabet de tip II, până la boli de inimă. Zahărul rafinat și carbonihidrații pătrund în sânge, ajung la pancreas care este nevoit să producă o canitate foarte mare de insulină.
Cu timpul, organismul devine mult mai rezistent la efectele insulinei, drum sigur către îmbolnăvirea cu diabet de tip II, dar poate duce și la Alzheimer și alte forme de demență.