Aplicația financiară digitală Revolut este pe cale să realizeze o nouă rundă de finanțare la o evaluare de 10 miliarde de dolari, scrie Reuters, care citează Sky News.
Finanțarea ar urma să vină loc la finalul verii, mai scrie sursa citată.
Revolut a refuzat să comenteze despre ceva caracterizat drept speculație.
Compania a strâns la începutul anului 2020 o sumă de 500 de milioane de dolari de la investitori, fiind evaluată la acel moment la 5,5 miliarde de dolari.
Prezentă și în România
Revolut are o prezență în 35 de țări, inclusiv în România.
Compania furnizează conturi bancare prin intermediul aplicației sale și oferă mai multe facilități, de la plăți și schimb valutar, până la carduri de debit. De asemenea, aceasta oferă posibilitatea realizării de investiții în criptomonede, aur, argint sau acțiuni pe burse.
15 milioane de clienți la nivel global
Compania a atras peste 15 milioane de clienți de la lansarea sa în anul 2015.
Luna trecută, Revolut a anunțat că aplică pentru primirea unei licențe bancare în SUA, ceea ce îi va permite să ofere mai multe servicii, inclusiv credite și depozite.
De-a lungul timpului, Revolut a fost implicată în mai multe scandaluri. Cele mai multe vizează blocarea conturilor clienților, fără ca aceștia să își poată accesa banii.
Cine sunt fondatorii
Revolut a fost fondată în anul 2015 de doi ruși, Nikolai Storonski și Vlad Yatsenko.
Tatăl lui Storonski este Nicholas Mironovici Storonski, director al Gazprom Promgaz, un institut de cercetare al gigantului energetic rus.
În 2018, Revolut a primit o finanțare de 250 de milioane de dolari condusă de fondul DST Global, înființat de către antreprenorul rus Yuri Milner.
Acesta este fondatorul grupului rus Mail.ru, deținătorul celei mai mari rețele de social media din Rusia, VKontakte. Prin DST Global, Miller a investit de-a lungul timpului în companii precum Facebook, Zynga, Groupon, Alibaba, Xiaomi, JD.com.
În 2017, The Guardian scria că Rusia a investit în Facebook și Twitter prin intermediul lui Yuri Milner și cita documentele din cadrul scandalului „Panama Papers‟.
Fondatorul Revolut a negat însă orice legătură cu statul rus, potrivit Business Insider.
foto: 123rf.com
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!