Informațiile negative afectează turismul

Victimele căutau adăpost în jurul templului principal al sitului UNESCO când fulgerul a lovit vineri după-amiază. Imaginile postate pe rețelele de socializare arată două ambulanțe sosind la fața locului.

A doua zi după incident, ministrul turismului din Cambodgia, Hout Hak, a emis o declarație prin care le-a cerut oamenilor să ștergă postările online referitoare la incident, afirmând că răspândirea „informațiilor negative” ar putea dăuna sectorului turistic al țării.

Autoritățile nu au furnizat informații despre incident, dar luni, un oficial, care a dorit să rămână anonim, a confirmat pentru Associated Press că cei uciși erau toți cetățeni cambodgieni.

Crucea Roșie cambodgiană a publicat, de asemenea, o informare în care preciza că a livrat pachete cu ajutoare familiilor a două dintre victime, un bărbat de 34 de ani și o femeie de 52 de ani.

Un purtător de cuvânt al sitului Angkor Wat nu a răspuns la solicitările de comentarii, la fel ca și un oficial regional din domeniul sănătății.

2,5 milioane de vizitatori, anual

Angkor Wat este cea mai cunoscută destinație turistică din Cambodgia, atrăgând aproximativ 2,5 milioane de vizitatori anual.

Zonele din România cele mai expuse la inundații. Va exista un climat diferit în 50-100 de ani
Recomandări
Zonele din România cele mai expuse la inundații. Va exista un climat diferit în 50-100 de ani

UNESCO consideră acest sit, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 400 de kilometri pătrați și conține ruinele capitalelor Imperiului Khmer din secolele IX-XV, unul dintre cele mai importante situri arheologice din Asia de Sud-Est.

Cambodgia a dezvoltat activ zona pentru a atrage mai mulți vizitatori, inclusiv prin deschiderea unui nou aeroport finanțat de China în valoare de 1,1 miliarde de dolari (890 de milioane de euro) în apropierea orașului Siem Reap.

Decizia de a reloca aproximativ 10.000 de familii care locuiau ilegal în zona Angkor Wat într-o nouă așezare a stârnit critici pe scară largă din partea grupurilor pentru drepturile omului, iar UNESCO și-a exprimat îngrijorarea.

Autoritățile cambodgiene au afirmat că familiile sunt relocate în mod voit, dar Amnesty International și alte grupuri au pus la îndoială caracterul voluntar al acestor relocări.

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.