Mergi direct la conținut »
Un politician din Italia a aruncat la gunoi păturile unui român fără adăpost. Cum au reacționat localnicii din Triste
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un politician din Italia a aruncat la gunoi păturile unui român fără adăpost. Cum au reacționat localnicii din Triste

Un politician din Italia a aruncat la gunoi păturile unui român fără adăpost. Cum au reacționat localnicii din Triste

Viceprimarul orașului Trieste, Paolo Polidori, a stârnit controverse, după ce a aruncat la gunoi păturile și hainele unui român fără adăpost. Pentru că a făcut asta cu mâinile goale, politicianul a mărturisit că a mers apoi să se spele pe mâini. În schimb, localnicii și-au cerut scuze pentru gestul demnitarului și i-au oferit bărbatului alte haine și pături.

Paolo Polidori, membru al partidului Liga Nordului și viceprimar al orașului Trieste, a atras un val de critici asupra sa, după ce a aruncat păturile unui român fără adăpost. Apoi a scris despre inițiativa sa pe Facebook.

Am trecut pe via Carducci, am văzut o grămadă de cârpe aruncate pe pământ, pături, geci, o plapumă și altele. Nu era nimeni în preajmă, așa că presupun că erau abandonate. Deci, ca un cetățean oarecare, care ține la aspectul orașului său, le-am adunat și le-am aruncat, cu satisfacție trebuie să spun, în tomberonul de gunoi: acum locul este decent. Cât va dura? Vom vedea. Mesajul este: toleranță zero. Vreau ca Trieste să fie curat!, scria viceprimarul orașului Trieste în postarea sa.

sursă foto: Sky TG 24

În închierea mesajului, politicianul a lansat o provocare la adresa criticilor săi.

P.S. Am mers imediat și m-am spălat pe mâini! Și acum, să se dezlănțuie binevoitorii, nu-mi pasă deloc!!

După un val de critici, Paolo Polidoria a șters mesajul de pe Facebook, însă, la scurt timp, a revenit cu precizări.

„Am primit plângeri de la persoane care locuiesc și muncesc în această zonă. Și când am trecut prin Via Carducci am văzut o grămadă de zdrențe abandonate, fără efecte personale și am simțit că trebuie să intervin. Nu știu cui aparțin acele lucruri, erau niște cârpe, sper că nu au fost contaminate pentru că le-am luat cu mâinile goale. Apoi mi le-am spălat. Un operator ar fi folosit mănuși, eu mi-am spus „o fac imediat” pentru că nu vreau să văd mizeria asta în mijlocul orașului”, a precizat Polidori.

Viceprimarul a explicat că românul fără adăpost care folosea acele pături pentru a se încălzi noaptea nu ar mai trebui să fie în Italia.

„Bărbatul respectiv este un român cu antecedente penale pentru care a fost emis deja un ordin de expulzare. Consilierul municipal Carlo Grilli s-a interesat, de asemenea, de acest caz. Bărbatul fără adăpost a fost preluat de serviciile sociale și cazat într-o structură pentru nevoiași, unde i s-a oferit un pat și asistență medicală pentru unele probleme de sănătate. Dar refuză ajutorul și se întoarce din nou pe stradă”, a precizat viceprimarul din Trieste, conform rotalianul.

Revoltați din cauza gestului făcut de politician, unii dintre localnicii din Trieste i-au donat românului alte haine și pături și și-au cerut scuze față de acesta în numele orașului.

„Dragă prietene, sperăm ca în această noapte să suferi mai puțin de frig. Îți cerem scuze în numele orașului Trieste”, scrie pe cartonul lăsat de localnici alături de hainele și păturile donate.


Citește și Pensiile speciale au explodat, în 2018. Zeci de mii de beneficiari, pensii care ajung şi la 20.000 de lei, pe lună, pentru foştii procurori, judecători, militari, poliţişti şi parlamentari


 

Close
Închide
  Close