Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh este propunerea de premier al PSD. Cine este, ce a făcut, ce avere are și alte știri despre Sevil Shhaideh.

Sevil Shhaideh s-a născut în decembrie 1964 şi a intrat în administraţia publică încă din 1993, cu mulţi ani înainte ca Nicuşor Constantinescu să se apuce de politică. Numele de botez este Sevil Geambec şi provine dintr-o familie de tătari. Mama, Muezel Geambec, a fost organizator de spectacole la Teatrul de Păpuşi din Constanţa. Tatăl, Sadedin Geambec a fost un maestru de lumini foarte apreciat care a lucrat la Teatrul de Stat din oraş.

Mama lui Sevil este nepoata istoricului Kemal Karpat, consultantul pe probleme de Orient a administraţiei de la Washington.

Sevil Shhaideh a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa. Sevil Shhaideh are 51 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

A ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, între principalele activităţi şi responsabilităţi numărându-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementează administraţia publică locală.

De asemenea, din anul 2000, ea este preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică.

Este căsătorită cu sirianul Akram Shhadeih, stabilit în România de aproximativ 13 ani. Acesta a lucrat ca profesor la Universitatea Ovidius, dar a fost și consultant la Drumuri și Poduri și la Ministerul Agriculturii.

La nunta lor, potrivit tradiției musulmate, au avut martori, nu nași. Aceștia au fost Liviu Dragnea și Nicușor Constantinescu.