De Iulian Enache,

Demisă acum două zile de Ludovic Orban din poziția de consilier de stat la cancelaria prim-ministrului, Sevil Shhaideh rămâne cu ceea ce este, de fapt, principala sa sursă de venit.

Shhaideh a fost prima opțiune a lui Liviu Dragnea, în decembrie 2016, pentru funcția de premier al României, propunere respinsă de președintele Klaus Iohannis. A ocupat, apoi, funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării în timpul guvernării PSD.

Tot pe vremea lui Liviu Dragnea, Shhaideh a fost numită în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, din partea statului român, care este, în continuare, unul dintre acționarii companiei.

De aici, Sevil Shhaideh a încasat 20.000 de euro net pe an. Suma s-a dublat, însă, pentru că:

  • Sevil Shhaideh a făcut parte la OMV Petrom și din Comitetul Prezidențial şi de Nominalizare, implicat în planul de succesiune a Directoratului. ”Remunerația pentru membrii acestui comitet a fost stabilită prin aprobarea AGA la 2.000 de euro net pe ședință. În 2018 și 2019, Comitetul s-a întrunit de 8 ori (5 în 2018 și 3 în 2019)”, a răspuns OMV Petrom întrebărilor puse de Libertatea.
  • Sevil Shhaideh a făcut parte și din Comitetul de Audit. Aici a primit 4.000 de euro, net, pe ședință: 3 ședințe în 2018 și 3 ședințe în 2019.

42.000 de euro a câștigat Sevil Shhaideh în 2018 și 36.000 de euro în 2019 de la OMV Petrom.

În declarația de avere a fostului secretar de stat la Ministerul Dezvoltării și apoi consilier al Vioricăi Dăncilă, pentru anul fiscal 2018, veniturile de la Guvern sunt la jumătate (106.000 de lei pe an) față de cât a câștigat la Petrom și față de cât a încasat de la Eximbank, banca statului român, unde Sevil Shhaideh a fost numită, de asemenea, în conducere. 

Citeşte şi:

Cum arată acum celebrii hoți din filmul „Singur acasă”. Transformarea e radicală!

Situație incredibilă la Institutul Român pentru Drepturile Omului. Un fost angajat a mărturisit că și-a dat demisia pentru că se plictisea la serviciu!

20 de ani de când arhivele Securității nu mai sunt secrete: jumătate de milion de turnători, un milion de urmăriți. ”Copii de 15-16 ani scriau și semnau note informative”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense
HOROSCOP

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense