UPDATE ora 19.20 Guvernul a transmis, după întâlnirea de lucru cu viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, și cu ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb că a cerut celor doi miniștri să pregătească, cu prioritate, până la 20 septembrie 2017, simplificarea tuturor procedurilor necesare pentru absorbția fondurilor europene.
„Voi urmări personal tot acest efort de îmbunătățire a absorbției fondurilor europene. Avem nevoie de acești bani pentru a susține creșterea economică. Miniștrii au tot sprijinul meu pentru a debloca sau accelera lucrurile, astfel încât să recuperăm întârzierile”, a spus prim-ministrul Mihai Tudose.
De asemenea, premierul a cerut miniștrilor Shhaideh și Plumb să se asigure că procedurile necesare pentru începerea construcției celor trei spitale regionale pot fi finalizate până la sfârșitul acestui an, astfel încât lucrările să înceapă de anul viitor, conform celor discutate și ieri la Bruxelles.
Surse oficiale au precizat pentru Libertatea că premierul Mihai Tudose dorește să urmărească personal toate deciziile privind absorbția fondurilor europene. Se vor lua în discuție, astfel, mai multe măsuri de simplificare și debirocratizare a atragerii de fonduri europene.
În plus, premierul va mai discuta cu Sevil Shhaideh despre construirea spitalelor regionale, un alt proiect care ar trebui realizat cu fonduri europene.
La începutul anului, comisarul european Corina Crețu transmitea că, dacă România nu atrage cele 150 de milioane de euro de la Comisia Europeană, până în 2020, va pierde finanțarea europeană.
EXCLUSIV/ Am aflat! Ce a ajuns să facă Tavi Clonda de când a fost pus pe liber de Kanal D
Românii ar putea avea în câțiva ani trei spitale regionale cu dotări de ultimă generație, asta doar dacă autoritățile de la București se vor grăbi să ia banii alocați de la Uniunea Europeană pentru acest obiectiv, întrucât cei de la Bruxelles au alocat țării noastre 150 de milioane de euro.
Un proiect de lege privind un Cod administrativ aflat în dezbatere pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAP) modifică, printre altele, Legea 90/2001, care interzicea persoanelor condamnate să fie membre în Guvern, din cauza căreia Liviu Dragnea nu a putut ajunge premier.
Concret, persoanele care au suferit condamnări penale pentru care a intervenit reabilitarea pot face parte din Guvern.
„Cadou otrăvit” de la Guvern. Ce înseamnă, de fapt, majorarea salariului minim