În rugby, sport care promovează, pe teren şi în afara lui, numeroase principii valabile şi în viaţă – cum ar fi camaraderia, de exemplu -, pasionaţii se întâlnesc la “o joacă” şi după ce au pus ghetele de profesionişti în cui. Există meciuri şi turnee de veterani peste tot în lume, iar una dintre selecţionatele care participă la acestea este Dracula Old Boys.
Creată în 7 iunie 1991, în fieful Griviţei, aceasta se pregăteşte să participe la Festivalul European de la Esztergom (Ungaria), între 20 şi 23 iunie. Compusă din jucători de rugby trecuţi de 35 de ani, echipa s-a remarcat în ultimul timp nu numai prin rezultatele sportive, ci şi prin ţinuta jucătorilor săi, pentru că tricourile pe care le poartă seamănă, de la distanţă, cu nişte fracuri. Echipa se autofinanţează, am aflat noi, membrii asociaţiei care a înfiinţat-o plătind câte 100 de lei lunar, bani din care se acoperă cheltuielile curente cu antrenamentele, precum şi cele legate de turnee.
“Pentru deplasarea în Ungaria am realizat 150 de baloane inscripţionate cu însemnele noastre, tricouri de prezentare şi şepci. Vrem să confecţionăm pentru fiecare jucător câte o cuşmă aidoma celei purtate de Vlad Ţepeş. În denumirea echipei s-a inserat cuvântul Dracula pentru că ne-a inspirat cunoscutul mit. Nu înseamnă însă că nesocotim Biserica. Suntem oameni credincioşi, iar rugby- ul ne-a intrat în sânge”, ne-a mărturisit Dan Ionescu, secretarul asociaţiei, care bate drumul din Olteniţa pentru a fi alături de camarazii săi.
Iosef a făcut carieră în Franţa
Antrenor la naţionala de juniori mici (sub 17 ani), Constantin Iosef a devenit în urmă cu puţină vreme membru al echipei Dracula Old Boys. “Eu am revenit recent acasă, din Franţa. Nu credeam că voi mai redescoperi aici bucuria pe care o aveam când jucam rugby. Am acceptat bucuros să fac parte din această echipă de veterani. Atmosfera e deosebită”, ne-a spus el. Înainte de a deveni cunoscut ca soţ şi apoi fost soţ al lui Teo, Iosef a făcut carieră în sportul cu balonul oval, evoluând şi în Franţa.