Psihoterapeutul newyorkez, Jonathan Alpert, a declarat faptul că vizionarea filmelor romantice poate elibera hormoni de stres și le poate permite oamenilor să simtă o serie de emoții profunde. „Filmele triste ne permit, de asemenea, să ne confruntăm cu diferite sentimente, de exemplu: în jurul pierderii cuiva drag, inimilor frânte și eșecului. Astfel de filme pot fi inspiratoare, deoarece urmărirea modului în care ceilalți se confruntă cu tristețea ne poate învăța cum să ne descurcăm și cum să depășim dificultățile” a spus Alpert.

Filme de dragoste – cele mai frumoase filme romantice

Jurnalul (The Notebook)

Filmul îi are în distribuţie pe Ryan Gosling şi Rachel McAdams şi spune povestea lui Allie Hamilton şi Noah Calhoun, care se îndrăgostesc iremediabil unul de celălalt, deşi provin din medii sociale total opuse.

Allie este răsfăţata bogată, iar Noah este un tânăr sărac. Tocmai de aceea părinţii ei nu consimt legătura fiicei lor, aşa că hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah.

The Notebook – trailer

Titanic – cel mai urmărit film de dragoste

Povestea celui mai mare şi mai luxos vas, pe fundalul iubirii dintre doi tineri visători. Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) este o americancă de 17 ani, din clasa superioară, sufocată de limitările şi aşteptările societăţii în care trăieşte.

Ea se îndrăgosteşte de tânărul pasager de la clasa a treia, Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), care este un spirit liber. După ce deschide ochii la lumea din afara “cuştii ei aurite”, iubirea dintre Rose şi Jack creează un puternic mister care va dăinui peste ani, până în prezent. Pentru că nimic nu i-a despărţit, nici măcar scufundarea Titanicului.

Ad placeholder
“Blogurile cetățenești” din sectorul 4 care îi fac, de fapt, propagandă primarului Daniel Băluță. Și fabrica de postaci
Recomandări
“Blogurile cetățenești” din sectorul 4 care îi fac, de fapt, propagandă primarului Daniel Băluță. Și fabrica de postaci
 
Titanic – trailer

Trei metri deasupra cerului (Tres metros sobre el cielo)

Filmul de dragoste spune povestea a doi tineri care fac parte din lumi diferite şi care trăiesc o iubire aproape imposibilă. Ei ajung într-o călătorie frenetică, care vor descoperi prima iubire.

Babi (Maria Valverde) este o fată cuminte şi educată, care se îndrăgosteşte de Hache (Mario Casas), un băiat rebel, impulsiv şi împătimit al curselor ilegale de motociclete.

Trei metri deasupra cerului – Trailer

Fantoma mea iubită (Ghost), cel mai popular film de dragoste din 1990

Patrick Swayze este o fantomă care face echipă cu un medium (Whoopi Goldberg, distinsă cu Premiul Oscar) pentru a afla adevărul care se ascunde în spatele morţii lui şi pentru a o salva pe iubita lui (Demi Moore) de la a avea aceeaşi soartă.

Ad placeholder
Cea mai mare creştere săptămânală a cazurilor COVID-19 în România din ultimele 3 luni. Cele mai afectate județe
Recomandări
Cea mai mare creştere săptămânală a cazurilor COVID-19 în România din ultimele 3 luni. Cele mai afectate județe
 
Fantoma mea iubită – Trailer

Gardienii destinului, un film de dragoste de neratat

Matt Damon este protagonistul thriller-ului “The Adjustment Bureau”, în rolul ambițiosului politician David Norris care, tocmai când e pe cale să câștige un fotoliu în senatul Statelor Unite, o întâlnește pe frumoasa Elise Sellas, o balerină de care se îndrăgostește până peste cap.

Pentru că i se oferă șansa să arunce o privire în propriul său viitor, David înțelege că ceea ce vede acolo nu e deloc ceea ce-și dorește el. Așa că decide să meargă împotriva destinului. Pentru aceasta, însă, va avea de luptat cu niște agenți misterioși care tot încearcă să-l despartă de femeia cu care vrea să-și petreacă restul vieții.

Gardienii destinului – Trailer

Filme de dragoste – P.S. I love you

Moartea lui Gerry (Gerard Butler) o devastează pe soţia sa, Holly (Hillary Swank). Însă, odată cu cea de-a 30-a zi de aniversare a sa, Gerry revine la viaţă, nu material, ci prin intermediul a 12 scrisori, câte una pentru fiecare lună a anului, care să o ghideze pe Holly în noua sa viaţă; fiecare scrisoare purtând epilogul “PS, I love you”.

Ad placeholder
Cum să îngropi 2,4 milioane de euro. La peste doi ani de la primele plantări, Parcul Memoriei Naţionale de lângă Mărășești arată ca un deşert
Recomandări
Cum să îngropi 2,4 milioane de euro. La peste doi ani de la primele plantări, Parcul Memoriei Naţionale de lângă Mărășești arată ca un deşert
 

Pe masură ce scrisorile sunt deschise, şi anul trece, Holly redescoperă fericirea şi forţa de a merge mai departe, cu ajutorul bărbatului care o cunoaşte mai bine decât oricine. Împreună cu prietenii şi familia sa gălăgioasă şi iubitoare, Holly reuşeşte să treacă peste momentul tragic din viaţa ei. Ea înţelege cât de preţioasă este viaţa pe care o trăieşte, cu ajutorul îngerului păzitor care o veghează. Unul dintre cele mai emoționante filme de dragoste.

P.S. I Love You – Trailer

Moulin Rouge!

Un film despre iubire a cărui acțiune se petrece în celebrul cabaret Moulin Rouge, din Paris. Pelicula relatează povestea de dragoste interzisă dintre tânărul muzician Christian (Ewan McGregor) și Satine (Nicole Kidman), cea mai celebra curtezană din capitala Franței. Satine are de ales între iubirea pe care i-o poartă lui Christian și recunoștința față de omul căruia îi datorează cariera. „Moulin Rouge!” a câștigat două premii Oscar, pentru cele mai bune costume și cel mai bun decor.

Ad placeholder

Legendele toamnei – secretele iubirii

O incursiune pasională în cele mai ascunse secrete ale iubirii, trădării şi legăturilor de sânge, imposibil de desfăcut. Filmul “Legendele toamnei” spune o poveste plină de forţă despre trei fraţi (Brad Pitt, Aidan Quinn şi Henry Thomas) care fac eforturi să rămână împreună, dar şi despre femeia care intervine între ei (Julia Ormond). Unul dintre cele mai pasionale filme de dragoste.

Legendele toamnei – Trailer

Love Story – dramă romantică

Considerat unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile, Love Story este o dramă romantică având la bază cartea cu acelaşi nume a lui Eric Segal.

Ad placeholder

Pelicula spune povestea lui Oliver Barett IV, care provenea dintr-o familie înstarită și respectată de absolvenți ai Universității Harvard. Oliver Barett student al Universitații Hardvard se îndrăgostește de Jennifer Cavelleri, o fată ce provenea din clasa muncitoare, studentă la Radcliffe College.

Love Story – Trailer

Înanintea absolvirii, cei doi se hotăresc să se căsătoreasca chiar dacă era împotriva dorințelor tatălui lui Oliver. Fără suportul financiar al tatălui lui Oliver, cuplul se luptă să plătească taxele şcolare, deşi Jenny avea un post de profesoară de muzică.

Absolvind al treilea în clasă, Oliver aceptă o slujbă respectabilă la o firma de drept din New York. Cu noul venit, a lui Oliver, cuplul decide să aibă un copil. După mai multe încercări, ei decid să consulte un specialist, care după mai multe analize, îl înștiințează pe Oliver că soţia lui este bolnavă și că în curând va muri pentru că suferă de leucemie.

Ad placeholder

Vacanţă la Roma – film de dragoste nominalizat la Oscar

A fost nominalizat la zece Premii Oscar, iar Audrey Hepburn a cucerit un Oscar pentru rolul unei prinţese moderne, care se răzvrăteşte împotriva obligaţiilor sale regale şi explorează Roma pe cont propriu. Ea îl cunoaşte pe Gregory Peck, un ziarist american care, dornic să pună mâna pe un articol în exclusivitate, se preface că nu îi cunoaşte adevărata identitate.

Dar planul lui este dat peste cap, căci cei doi se îndrăgostesc. Eddie Albert contribuie la încărcătura de umor a filmului, în rolul prietenului şi cameramanului lipsit de griji al lui Peck. În regia plină de stil a lui William Wyler, această comedie romantică va rămâne unul dintre cele mai savuroase filme ale tuturor timpurilor.

Vacanță la Roma – Trailer

Filme de dragoste – Casablanca

Este un film de referinţă în cinematografia mondială, distins cu trei Premii Oscar. Americanul Rick Blaine (Humphrey Bogart)  află că femeia după care încă tânjeşte, Ilsa Lund (Ingrid Bergman), este la Casablanca, dar măritată cu un marcant lider ceh, Victor Laszlo.

Ad placeholder

Căutat de nazişti, Rick rămâne aici, pentru a o vedea din nou. Când se reîntâlnesc îşi dau seama că sentimentele lor sunt la fel de intense şi decis să fugă împreună. Însă Rick, schimbă planul în ultimul moment.

Casablanca – Trailer

Filme romantice – Amelie

Amelie, filmul de dragoste nominalizat drept cel mai bun film al deceniului, prezintă una dintre cele mai frumoase povești de iubire. O poveste de basm, cu personaje excentrice și cadre pline de sensibilitate.

Amelie – Trailer

About Time

O comedie romantică ce îl are în prim plan pe Tim, personaj ce poate călători în timp pentru a-și schimba destinul. Întors în timp pentru a-și cuceri femeia visurilor, Tim salvează mai multe vieți, însă soarta îl încearcă de nenumărate ori.

Ad placeholder
About Time – Trailer

The Lake House

Povestea se concentrează asupra unui arhitect care trăiește în 2004 și a unui doctor care trăiește în 2006. Cei doi se întâlnesc prin scrisori lăsate într-o cutie poștală la casa lacului în care au locuit amândoi, în momente separate în timp. Ei continuă corespondența peste doi ani, rămânând separați de diferența lor inițială de doi ani.

The Lake House este un film american (dramă romantică) din 2006, regizat de Alejandro Agresti avându-i ca protagoniști pe Keanu Reeves, Sandra Bullock și Christopher Plummer

The Lake House (2006), Official Trailer

Acestea sunt recomandările noastre – Cele mai frumoase filme de dragoste pe care îți propunem să le vizionezi cu persoana iubită, în următoarea perioadă.

Citeşte şi:

Filme seriale – top 20 de seriale de neratat pe Netflix sau HBO

Seriale turcești – top 20 de seriale pe care să le urmărești

Filme Comedie – Top 20 cele mai bune filme de comedie din toate timpurile

Filme SF – Top 20 de filme SF pe care să le vezi într-o viață

După ce s-a spus că au divorțat, Reghe rupe tăcerea. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Anamaria Prodan și Alexa: "Nu mi-a plăcut..."
PARTENERI - GSP.RO
După ce s-a spus că au divorțat, Reghe rupe tăcerea. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Anamaria Prodan și Alexa: "Nu mi-a plăcut..."
Fetița care a născut la 5 ani. Povestea care a șocat omenirea
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Fetița care a născut la 5 ani. Povestea care a șocat omenirea
Horoscop 8 iulie 2020. Leii, cel mai probabil, vor ține în ei motivele de nemulțumire, dar nu e o alegere bună
HOROSCOP
Horoscop 8 iulie 2020. Leii, cel mai probabil, vor ține în ei motivele de nemulțumire, dar nu e o alegere bună
RECOMANDĂRI