Cuprins:
Un film de dragoste, sau film romantic este un film în care acțiunea se desfășoară în jurul poveștii de dragoste dintre protagoniști.
Psihoterapeutul newyorkez Jonathan Alpert a declarat că vizionarea filmelor romantice poate elibera hormoni de stres și le poate permite oamenilor să simtă o serie de emoții profunde. „Filmele triste ne permit, de asemenea, să ne confruntăm cu diferite sentimente, de exemplu: în jurul pierderii cuiva drag, inimilor frânte și eșecului. Astfel de filme pot fi inspiratoare, deoarece urmărirea modului în care ceilalți se confruntă cu tristețea ne poate învăța cum să ne descurcăm și cum să depășim dificultățile”, a spus Alpert.
Dragostea e în aer! Poți alege ce vrei tu: povești de dragoste profunde, filme de dragoste triste, drame sau comedii romantice ușurele.
Jurnalul (The Notebook)
Jurnalul este un film american de dragoste din 2004 regizat de Nick Cassavetes, cu Ryan Gosling și Rachel McAdams în rolurile principale. Filmul este bazat pe romanul omonim scris de Nicholas Sparks.
Filmul Jurnalul îi are în distribuţie pe Ryan Gosling şi Rachel McAdams şi spune povestea lui Allie Hamilton şi Noah Calhoun, care se îndrăgostesc iremediabil unul de celălalt, deşi provin din medii sociale total opuse.
Allie este răsfăţata bogată, iar Noah este un tânăr sărac. Tocmai de aceea părinţii ei nu consimt legătura fiicei lor, aşa că hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah.
Titanic – cel mai urmărit film de dragoste
Titanic este un film romantic american lansat în 1997, regizat, scris, coprodus și comontat de James Cameron. Este o adaptare fictivă a scufundării pachebotului RMS Titanic, care îi are în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio și Kate Winslet. Aceștia sunt membri ai unor clase sociale diferite și se îndrăgostesc la bordul pachebotului, în timpul călătoriei sale inaugurale dezastruoase.
Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) este o americancă de 17 ani, din clasa superioară, sufocată de limitările şi aşteptările societăţii în care trăieşte.
Ea se îndrăgosteşte de tânărul pasager de la clasa a treia Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), care este un spirit liber. După ce deschide ochii la lumea din afara „cuştii ei aurite”, iubirea dintre Rose şi Jack creează un puternic mister care va dăinui peste ani, până în prezent. Pentru că nimic nu i-a despărţit, nici măcar scufundarea Titanicului.
Malena
Malena este un film de comedie-dramă romantică din anul 2000 regizat și scris de Giuseppe Tornatore dintr-o poveste de Luciano Vincenzoni. Îi joacă pe Monica Bellucci și Giuseppe Sulfaro. A câștigat Marele Premiu la Festivalul de Film Cabourg din 2001.
Filmul Malena este o bijuterie a artei cinematografice italiene. Este povestea unei femei frumoase care locuieşte împreună cu tatăl ei în Castelcuto, într-un orăşel sicilian de pe malul mării. Malena îşi aşteaptă soţul proaspăt înrolat în armată să se întoarcă de pe frontul din Africa. Renato Amoroso, un băiat adolescent se îndrăgostește nebunește de Malèna iar viaţa ei este văzută prin ochii acestui copil amorezat până peste cap, care îi înregistrează fiecare mişcare.
Cei mai frumoși ani
The Way We Were (Cei mai frumoși ani) este un film dramatic american din 1973, regizat de Sydney Pollack, avându-i pe Barbra Streisand și Robert Redford în rolurile principale.
Protagoniștii uneia dintre cele mai îndrăgite pelicule romantice sunt Barbra Streisand și Robert Redford, cei doi dându-le viață personajelor Katie Morosky și Hubbell Gardiner. Este vorba despre doi tineri care studiază la același colegiu, dar care au preocupări și aspirații complet diferite. Ea este comunistă și are opinii clare legate de Războiul Civil din Spania și de ascensiunea lui Hitler în Europa, iar el trebuie să muncească pentru a-și plăti studiile, fiind mai mult sceptic în ceea ce privește politica. Cu toate acestea, Katie este impresionată de farmecul lui Hubbell și va continua să fie și peste ani, mai exact peste… douăzeci de ani, când cei doi se reîntâlnesc.
Galeria inimilor frânte
Galeria inimilor frânte este un film de comedie romantică lansat în 2020, în regia lui Natalie Krinsky.
Lucy (Geraldine Viswanathan) știe prea bine ce înseamnă suferința din amor. A adunat în timp atâtea suvenire, care o țin captivă emoțional în fosta relație cu Max, chipeșul curator al unei galerii de artă. Vulnerabilă, neîncrezătoare, se închide în cameră cu zilele. Noroc cu prietenele care o scot la propriu dintre cearceafuri, obligând-o să iasă în lume. Dar cum să avanseze cu optimism spre viitor, când este încă atât de legată de trecut?
Printr-un straniu concurs de împrejurări, îl cunoaște pe Nick (Dacre Montgomery), un tip care îi tot iese în cale.
După ce ne-am întâlnit
After este un film de dramă romantică americană din 2019 regizat de Jenny Gage, bazat pe noul roman de ficțiune pentru adulți din 2014 cu același nume, scris de Anna Todd.
Tessa (Josephine Langford) e o fată cuminte, silitoare și ordonată. După ce intră la universitate și îl cunoaște pe Hardin, viața ei se schimbă radical.
Hardin (Hero Fiennes Tiffin) e complet diferit de băieții pe care i-a întâlnit până acum. E arogant și crud – ar avea toate motivele să-l urască. Dar felul în care o sărută trezește în ea o pasiune cum n-a mai simțit.
S-a născut o stea (A star is born)
S-a născut o stea este un film muzical de dragoste din 2018, produs și regizat Bradley Cooper, marcând debutul său regizorial.
S-a născut o stea este un remake al filmului din 1937 cu același nume, și îi prezintă în rolurile principale pe Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay, Dave Chapelle și Sam Elliott. Filmul înfățișează povestea unui cântăreț de muzică country alcoolic (Cooper) ce descoperă și se îndrăgostește de o solistă tânără (Gaga).
Notting Hill
Notting Hill este o comedie romantică din 1999 regizată de Roger Michell. Scenariul a fost scris de Richard Curtis, autorul Four Weddings and a Funeral, iar filmul a fost produs de Duncan Kenworthy. În film joacă Julia Roberts, Hugh Grant, Rhys Ifans, Emma Chambers, Tim McInnerny, Gina McKee și Hugh Bonneville.
Visul fiecărui bărbat se împlinește pentru William Thacker, proprietarul unei librării din Notting Hill, când Anna Scott, cea mai frumoasă femeie din lume și actrița cea mai iubită, intră în magazinul său.
Teoria întregului
Teoria întregului (The theory of everything) este un film britanic biografic și de dragoste din 2014 regizat de James Marsh. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Eddie Redmayne ca Stephen Hawking și Felicity Jones ca Jane Wilde Hawking, prima sa soție.
Din ce în ce mai prețuit în lumea fizicii, Stephen Hawking se luptă cu scleroza care îi torturează trupul, depinzând tot mai mult de ajutorul devotatei lui soții, Jane.
Întâlnire cu Joe Black
Întâlnire cu Joe Black (Meet Joe Black) este un film american de fantezie și romantic din 1998, regizat și produs de Martin Brest, având în rolurile principale actorii Brad Pitt, Anthony Hopkins și Claire Forlani.
Ciclul vieții umane este serios bulversat când Moartea se hotărăște să vină în vizită pe Pământ. Prințul întunericului nu se va obosi el însuși să întreprindă antrenanta, dar obositoarea călătorie, ci va trimite un sol, în persoana lui Joe Black, un chipeș Înger al Morții, interpretat de Brad Pitt.
Locul ales de Moarte este casa bogătanului proprietar al unui imperiu multi-media, William Parrish (Anthony Hopkins). Cu toate că este îndurerat de pierderea prematură a soției sale, Parrish și-a găsit alinarea lângă cele două fete superbe ale sale, Allison și Susan. Totodată, expansiunea financiară este o preocupare de bază care îi păstrează nealterată pofta de viață.
Strălucirea eternă a minții neprihănite
Strălucirea eternă a minții neprihănite (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) este un film american SF de dragoste comedie-dramatică din 2004 regizat de Michel Gondry. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood și Tom Wilkinson.
Scenariul este scris de Charlie Kaufman după o poveste de Kaufman, Michel Gondry și Pierre Bismuth și prezintă un cuplu înstrăinat în care fiecare partener și-a șters memoria.
Filmul folosește elemente SF, thriller-psihologice și de ficțiune. A câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original și a devenit un film idol. Winslet a fost nominalizată la Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță pentru rolul din acest film.
Scenariu pentru happy end
Scenariu pentru happy end (Silver Linings Playbook) este un film american de comedie-dramă din 2012, scris și regizat de David O. Russell. Filmul s-a bazat pe romanul din 2008 al lui Matthew Quick, The Silver Linings Playbook.
Pat este un fost profesor de liceu, care a petrecut 4 ani într-o clinică destinată tratării bolilor nervoase după ce a fost înșelat și părăsit de soția lui, Nikki. Mutându-se sub același acoperiș cu părinții lui după ce este externat, Pat are impresia falsă că nu a lipsit de acasă mai mult de câteva luni și este obsedat de ideea de a o recuceri pe Nikki.
Vorbeşte cu ea (Hable con ella)
Vorbeşte cu ea (Talk to Her) este o dramă spaniolă din 2002, scrisă și regizată de Pedro Almodóvar și care îi are ca actori principali pe Javier Cámara, Darío Grandinetti, Leonor Watling, Geraldine Chaplin și Rosario Flores.
Filmul urmărește doi bărbați între care se înfiripează o prietenie ciudată, deoarece au grijă de două femei care sunt, ambele, în comă.
Filmul a avut un succes critic și comercial, câștigând BAFTA pentru cel mai bun film în limba engleză și Globul de Aur pentru cel mai bun film în limba străină, în timp ce Almodóvar a câștigat Premiul Academiei pentru cel mai bun scenariu original. Acum este considerat în general unul dintre cele mai bune filme din anii 2000
Trei metri deasupra cerului (Tres metros sobre el cielo)
Trei metri deasupra cerului este un film spaniol din 2010, bazat pe romanul cu același nume al scriitorului Federico Moccia.
Filmul de dragoste Trei metri deasupra cerului spune povestea a doi tineri care fac parte din lumi diferite şi care trăiesc o iubire aproape imposibilă. Ei ajung într-o călătorie frenetică, în care vor descoperi prima iubire.
Babi (Maria Valverde) este o fată cuminte şi educată, care se îndrăgosteşte de Hache (Mario Casas), un băiat rebel, impulsiv şi împătimit al curselor ilegale de motociclete.
Fantoma mea iubită (Ghost), cel mai popular film de dragoste din 1990
Fantoma mea iubită este un film american romantic thriller fantastic din 1990. Este scris de Bruce Joel Rubin și regizat de Jerry Zucker. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Patrick Swayze, Demi Moore, Tony Goldwyn și Whoopi Goldberg.
Patrick Swayze este o fantomă care face echipă cu un medium (Whoopi Goldberg, distinsă cu Premiul Oscar) pentru a afla adevărul care se ascunde în spatele morţii lui şi pentru a o salva pe iubita lui (Demi Moore) de la a avea aceeaşi soartă.
Gardienii destinului, un film de dragoste de neratat
Gardienii destinului este un film SF din 2011 regizat și scris de George Nolfi. Este bazat pe povestirea Adjustment Team scrisă de Philip K. Dick în 1954.
Matt Damon este protagonistul thriller-ului „The Adjustment Bureau”, în rolul ambițiosului politician David Norris care, tocmai când e pe cale să câștige un fotoliu în Senatul Statelor Unite, o întâlnește pe frumoasa Elise Sellas, o balerină de care se îndrăgostește până peste cap.
Pentru că i se oferă șansa să arunce o privire în propriul său viitor, David înțelege că ceea ce vede acolo nu e deloc ceea ce-și dorește el. Așa că decide să meargă împotriva destinului. Pentru aceasta însă, va avea de luptat cu niște agenți misterioși care tot încearcă să-l despartă de femeia cu care vrea să-și petreacă restul vieții.
Filme de dragoste – P.S. I love you
P.S. Te iubesc este un film dramatic american american din 2007 regizat de Richard LaGravenese dintr-un scenariu de LaGravenese și Steven Rogers bazat pe romanul cu același nume din 2004 de Cecelia Ahern.
Moartea lui Gerry (Gerard Butler) o devastează pe soţia sa, Holly (Hillary Swank). Însă, odată cu cea de-a 30-a zi de aniversare a sa, Gerry revine la viaţă, nu material, ci prin intermediul a 12 scrisori, câte una pentru fiecare lună a anului, care să o ghideze pe Holly în noua sa viaţă; fiecare scrisoare purtând epilogul „PS, I love you”.
Pe măsură ce scrisorile sunt deschise, şi anul trece, Holly redescoperă fericirea şi forţa de a merge mai departe, cu ajutorul bărbatului care o cunoaşte mai bine decât oricine. Împreună cu prietenii şi familia sa gălăgioasă şi iubitoare, Holly reuşeşte să treacă peste momentul tragic din viaţa ei. Ea înţelege cât de preţioasă este viaţa pe care o trăieşte, cu ajutorul îngerului păzitor care o veghează. Unul dintre cele mai emoționante filme de dragoste.
Moulin Rouge!
Moulin Rouge! este un film australiano-american din 2001, regizat, produs și coscenarizat de Baz Luhrmann. Este văzut ca o capodoperă cinematografică. Acest lucru se datorează coloanei sonore, decorurilor și personajelor bine conturate.
Un film despre iubire, a cărui acțiune se petrece în celebrul cabaret Moulin Rouge, din Paris. Pelicula relatează povestea de dragoste interzisă dintre tânărul muzician Christian (Ewan McGregor) și Satine (Nicole Kidman), cea mai cunoscută curtezană din capitala Franței. Satine are de ales între iubirea pe care i-o poartă lui Christian și recunoștința față de omul căruia îi datorează cariera. „Moulin Rouge!” a câștigat două premii Oscar, pentru cele mai bune costume și cel mai bun decor.
Legendele toamnei – secretele iubirii
Legendele toamnei (Legends of the fall) este o dramă istorică epică americană din 1994, film western regizat de Edward Zwick și cu Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond și Henry Thomas.
O incursiune pasională în cele mai ascunse secrete ale iubirii, trădării şi legăturilor de sânge, imposibil de desfăcut. Filmul „Legendele toamnei” spune o poveste plină de forţă despre trei fraţi (Brad Pitt, Aidan Quinn şi Henry Thomas) care fac eforturi să rămână împreună, dar şi despre femeia care intervine între ei (Julia Ormond). Unul dintre cele mai pasionale filme de dragoste.
Love Story – dramă romantică
Considerat unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile, Love Story este o dramă romantică având la bază cartea cu acelaşi nume a lui Eric Segal. Filmul a fost lansat în 1970.
Pelicula spune povestea lui Oliver Barett IV, care provenea dintr-o familie înstărită și respectată de absolvenți ai Universității Harvard. Oliver Barett student al Universității Harvard se îndrăgostește de Jennifer Cavelleri, o fată ce provenea din clasa muncitoare, studentă la Radcliffe College.
Înaintea absolvirii, cei doi se hotărăsc să se căsătorească, chiar dacă era împotriva dorințelor tatălui lui Oliver. Fără suportul financiar al tatălui lui Oliver, cuplul se luptă să plătească taxele şcolare, deşi Jenny avea un post de profesoară de muzică.
Absolvind al treilea în clasă, Oliver aceptă o slujbă respectabilă la o firmă de drept din New York. Cu noul venit al lui Oliver, cuplul decide să aibă un copil. După mai multe încercări, ei decid să consulte un specialist, care după mai multe analize, îl înștiințează pe Oliver că soţia lui este bolnavă și că în curând va muri, pentru că suferă de leucemie.
Vacanţă la Roma – film de dragoste nominalizat la Oscar
Vacanță la Roma (Roman Holiday) este un film american de comedie romantică din 1953 regizat și produs de William Wyler.
A fost nominalizat la zece Premii Oscar, iar Audrey Hepburn a cucerit un Oscar pentru rolul unei prinţese moderne, care se răzvrăteşte împotriva obligaţiilor sale regale şi explorează Roma pe cont propriu. Ea îl cunoaşte pe Gregory Peck, un ziarist american care, dornic să pună mâna pe un articol în exclusivitate, se preface că nu îi cunoaşte adevărata identitate.
Dar planul lui este dat peste cap, căci cei doi se îndrăgostesc. Eddie Albert contribuie la încărcătura de umor a filmului, în rolul prietenului şi cameramanului lipsit de griji al lui Peck. În regia plină de stil a lui William Wyler, această comedie romantică va rămâne unul dintre cele mai savuroase filme ale tuturor timpurilor.
Filme de dragoste – Casablanca
Casablanca este un film american de dragoste din 1942, regizat de Michael Curtiz și avându-i ca protagoniști pe Humphrey Bogart, Ingrid Bergman și Paul Henreid, iar în alte roluri pe Claude Rains, Conrad Veidt, Sydney Greenstreet, Peter Lorre și Dooley Wilson.
Este un film de referinţă în cinematografia mondială, distins cu trei Premii Oscar. Americanul Rick Blaine (Humphrey Bogart) află că femeia după care încă tânjeşte, Ilsa Lund (Ingrid Bergman), este la Casablanca, dar măritată cu un marcant lider ceh, Victor Laszlo.
Căutat de nazişti, Rick rămâne aici, pentru a o vedea din nou. Când se reîntâlnesc, îşi dau seama că sentimentele lor sunt la fel de intense şi decid să fugă împreună. Însă Rick, schimbă planul în ultimul moment.
Filme romantice – Amelie
Amélie este un film francez din 2001, regizat de Jean Pierre Jeunet. Filmul este o comedie cu puternice influențe new wave, freecinema și dogma.
Amelie, filmul de dragoste nominalizat drept cel mai bun film al deceniului, prezintă una dintre cele mai frumoase povești de iubire. O poveste de basm, cu personaje excentrice și cadre pline de sensibilitate.
About Time
About Time este un film britanic de comedie-dramă din 2013, scris și regizat de Richard Curtis, și care îi are ca actori principali pe Domhnall Gleeson, Rachel McAdams și Bill Nighy
O comedie romantică ce îl are în prim plan pe Tim, personaj ce poate călători în timp pentru a-și schimba destinul. Întors în timp pentru a-și cuceri femeia visurilor, Tim salvează mai multe vieți, însă soarta îl încearcă de nenumărate ori.
The Lake House
The Lake House (Casa de lângă lac) este un film dramatic american din 2006 regizat de Alejandro Agresti, cu Keanu Reeves, Sandra Bullock și Christopher Plummer în rolurile principale. A fost scris de David Auburn.
Povestea se concentrează asupra unui arhitect care trăiește în 2004 și a unui doctor care trăiește în 2006. Cei doi se întâlnesc prin scrisori lăsate într-o cutie poștală la casa lacului în care au locuit amândoi, în momente separate în timp. Ei continuă corespondența peste doi ani, rămânând separați de diferența lor inițială de doi ani.
The Lake House este un film american (dramă romantică) din 2006, regizat de Alejandro Agresti avându-i ca protagoniști pe Keanu Reeves, Sandra Bullock și Christopher Plummer
Acestea sunt recomandările noastre – Cele mai frumoase filme de dragoste pe care îți propunem să le vizionezi cu persoana iubită, în următoarea perioadă.
Pride and Prejudice – Mândrie și prejudecată
Mândrie și prejudecată este un film produs în 2005 după romanul lui Jane Austen. Mândrie și prejudecată (în engleză Pride and Prejudice) a fost scris în 1813, roman care a fost subiectul unor numeroase adaptări TV și cinema. Filmul fidel romanului, povestește cum Elizabeth Bennet, inteligentă, spirituală, dar săracă și Mr.Darcy, proprietar bogat, învață să se iubească luptând împotriva prejudecăților și a orgoliului.
When Harry Met Sally – Când Harry a cunoscut-o pe Sally
Când Harry a cunoscut-o pe Sally (titlu original: When Harry Met Sally…) este un film american, o comedie romantică din 1989 regizat de Rob Reiner. În rolurile principale joacă actorii Billy Crystalca Harry și Meg Ryan ca Sally.
Love Actually – Pur și simplu dragoste
Una dintre cele mai recunoscute comedii romantice britanice sI una dintre cele mai bune comedii romantice din toate timpuril. Love Actually – Pur și simplu dragoste, și urmăreste simultan poveștile a opt cupluri în timpul sărbătorilor de iarnă. mai multe personaje simultan, pentru a descoperi ca toate au un fir comun. Are în distribuție nume sonore precum Liam Neeson, Hugh Grant, Emma Thompson și Keira Knightley.
Dirty Dancing – Dans murdar
Cu Patrick Swayze si Jennifer Grey în rolurile principale, Dirty Dancing a făcut senzație în anii 80. Spune povestea unei tinere pe nume Baby care se întâlnește și se îndrsăgostește de un instructor de dans frumos la statiunea pe care o viziteaza cu familia ei.
Bridget Joness Diary – Jurnalul lui Bridget Jones
Jurnalul lui Bridget Jones este o poveste fermecătoare despre o femeie care nu se încadrează în standardele convenționale de frumusete. O tânără englezoaică este determinată să-și schimbe look-ul și, în același timp, să găsească dragostea vieții sale. Timp de un an se decide să țina un jurnal.
Cyrano (2022)
Povestea de dragoste a lui Cyrano de Bergerac nu este nouă, dar se simte proaspătă în această adaptare, prin cântece originale scrise de membrii trupei The National. Peter Dinklage oferă cea mai bună interpretare din cariera sa în rolul personajului principal, alături de Kelvin Harrison Jr. și Haley Bennett.
Lady Chatterly’s Lover (2022) – Amantul doamnei Chatterly
Filmul se bazează pe romanul controversat al lui D.H. Lawrence și se ridică la înălțimea materialului sursă în intensitate. Filmul urmează viața lui Constance Reid, o soție aristocrată care se îndrăgosteşte de un angajat de pe moșia sa, atunci când soțul ei se întoarce din război paralizat de la brâu în jos.
La La Land
Filmul ”La La Land” este un musical despre o actriţă debutantă (Emma Stone) şi un muzician de jazz (Ryan Gosling) care se îndrăgostesc în timp ce încearcă să aibă succes la Hollywood. Filmul, care a câştigat 6 premii Oscar și a 7 Globuri de Aur, surprinde bucuriile, dar şi dezamăgirile cotidiene ale celor doi tineri în încercarea lor de a-şi îndeplini visele.
Anna Karenina (2012)
Celebra poveste a lui Lev Tolstoi, plasată în 1874, în Rusia imperială, o are în prim-plan în această ecranizare din 2012 pe Keira Knightley, în rolul Annei Karenina. Din distributie mai fac parte Jude Law (in rolul sotului Annei) si Aaron Taylor-Johnson, care interpreteaza rolul cuceritorului ofiţer de cavalerie Vronski, de care Anna se indragosteste nebuneste.
Aladdin (2019)
Sub bagheta inconfundabilă a lui Guy Ritchie, povestea lui Aladin capătă o interpretare nouă în acest musical, din care nu lipseşte umorul cu care ne-au obişnuit filmele regizorul britanic. Aladdin are o distribuție de excepție, în care îi regăsim pe Will Smith, în rolul Duhului, pe Mena Massoud, fermecătorul tâlhar Aladdin si pe Naomi Scott, ca Jasmine, frumoasa si neînduplecata Prințesă din Agrabah.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
jeky • 18.02.2024, 08:52
Oricând e plăcut să te uiți la un film romantic, te deconectez de grijile vieții uiți de tot
Realist2023 • 13.02.2024, 10:53
Dap, sunt filme memorabile pe aceasta lista, unele prin sensibilitate, alte prin scenariu surprinzator. Daca ar trebui sa aleg un singur film din aceasta lista, as alege "Meet Joe Black".