Filme cu vrăjitoare dintr-o lume supranaturală

Chiar dacă mulți dintre noi nu credem în magie ori vrăjitorie și ne temem de persoanele înzestrate cu puteri malefice, din categoria filme, printre cele mai vizionate și apreciate sunt filmele cu vrăjitoare. Acțiunea antrenantă și subiectele inspirate ne țin pe toți cu sufletul la gură atunci când urmărim o astfel de producție. Am ales pentru tine cele mai bune filme cu vrăjitoare și ți le prezentăm mai jos!

Seria Harry Potter

Cu siguranță cele mai cunoscute filme cu vrăjitoare și vrăjitori din câte s-au făcut, peliculele „Harry Potter” aduc pe ecrane lumea fantastică imagină de J.K. Rowling în romanele sale. Cărțile și filmele îl au în centru pe Harry Potter, un băiat ai cărui părinți au fost uciși de temutul vrăjitor Voldemort, dar care reușește să scape cu viață. La vârsta de 11 ani, băiatul își descoperă identitatea, ținută în secret de rudele antipatice care l-au adoptat, și ajunge la școala de vrăjitori Hogwarts. În același timp, Voldemort, pe care toți vrăjitorii îl credeau mort, își recapătă puterile.

Seria Harry Potter cuprinde 8 filme în care personajul principal, ajutat de cei mai buni prieteni ai săi, Ron și Hermione, descoperă potențialul puterilor sale și lupte pentru a scăpa lumea vrăjitorilor de amenințarea lui Voldemort.

CNAIR a cerut voie să taie plopii bătrâni de pe marginea unei șosele, a primit „undă verde”, dar n-a mai făcut nimic: un copac s-a prăbușit ulterior și a ucis un om. Cum se apără compania
Recomandări
CNAIR a cerut voie să taie plopii bătrâni de pe marginea unei șosele, a primit „undă verde”, dar n-a mai făcut nimic: un copac s-a prăbușit ulterior și a ucis un om. Cum se apără compania

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Dacă ți-a plăcut seria de filme „Harry Potter”, cu siguranță vei dori să vezi și „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, care recreează universul magic imaginat de J.K. Rowling. Personalul principal, Newt Scamander, este un tânăr vrăjitor aflat în posesie unei serviete care adăpostește creaturi cu puteri magice. Acțiunea se petrece cu câteva zeci de ani înainte de perioada în care Harry Potter ajunge la Hogwarts.

„Fantastic Beasts and Where to Find Them” este primul film din seria care mai cuprinde „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” și un al treilea film, în curs de filmare, care momentan nu are un titlu final.

Hansel&Gretel: Witch Hunters

Filmul este reinterpretarea celebrei povești semnate de Hans Christian Andersen. Numai că în această versiune, Hansel și Gretel, cei doi copii care scapă cu viață după ce sunt răpiți de o vrăjitoare, ajung la maturitate doi vânători de vrăjitoare. Când 11 copii dispar în condiții misterioase, Hansel și Gretel sunt chemați pentru a-i salva și a o opri pe vrăjitoare malefică Muriel.

Anchetă privind fraudarea alegerilor parlamentare din 2020. Dosarul, ținut la sertar trei ani, implică mai mulți lideri PNL
Recomandări
Anchetă privind fraudarea alegerilor parlamentare din 2020. Dosarul, ținut la sertar trei ani, implică mai mulți lideri PNL

The Witches – film cu vrăjitoare 2020

Un băiat de 7 ani descoperă un complot al vrăjitoarelor care vor să lase lumea fără copii. Ajutat de bunica lui, care l-a adoptat după ce a rămas orfan, băiatul pornește într-o vânătoare a vrăjitoarelor.

The Ritual – unul din cele mai înfricoșătoare filme cu vrăjitoare pe Netflix

Patru prieteni pornesc într-o călătorie în sălbăticie, în nordul Scandinaviei, pentru a-și onora un prieten care a murit în condiții tragice. În timpul călătoriei, unul dintre aceștia se rănește, iar grupul trebuie să traverseze o pădure, pentru a ajunge mai repede la adăpost. Traseul, însă, nu este atât de ușor de parcurs, iar pe drum, cei patru prieten se vor lovi de fenomene misterioase și vor da piept cu o putere malefică.

Into the Woods

Filmul ne duce în universul basmelor scrise de Frații Grimm, acțiunea fiind prezentată sub forma unui musical care ne poartă în lumea Cenușăresei, Scufiței Roșii, Rapunzel și al lui Jack (Jack și vrejul de fasole). Toate aceste personaje îndrăgite ale copilăriei sunt reunite într-o poveste care urmărește o fetiță și pe tatăl ei, blestemați de o vrăjitoare malefică.

Victoria Rusiei în Ucraina este un scenariu îngrozitor pentru NATO, avertizează ISW. România se află printre țările expuse
Recomandări
Victoria Rusiei în Ucraina este un scenariu îngrozitor pentru NATO, avertizează ISW. România se află printre țările expuse

Filmul musical cu vrăjitoare are o distribuție de excepție, din care fac parte Meryl Streep, Anna Kendrick, Johnny Depp, James Corden și Emily Blunt. 

Vrăjitorul din Oz / Oz the Great and Powerful

Filmul lansat în 2013 îl urmărește pe Oscar Diggs (James Franco), un magician al unui circ care este transportat din Kansas în Tărâmul lui Oz. Aici, întâlnește trei vrăjitoare, care se îndoiesc de faptul că Oscar este marele vrăjitor pe care îl așteptau. Oscar începe un drum aventuros și deloc ușor pentru a deveni Marele Vrăjitor din Oz. 

The Witch

Unul din cele mai înfricoșătoare filme horror cu vrăjitoare, „The Witch” setează acțiunea în secolul al XVII-lea și urmărește o familie cu cinci copii, al cărui nou-născut dispare în condții misterioase. La scurt timp, familia descoperă că o vrăjitoare este cea care le-a răpit copilul. 

The Witches of Eastwick

Un film cu vrăjitoare, dar cu o acțiune mai mult comică decât horror, unde vei descoperi povestea celor trei femei care, aparent, trăiesc o viață plictisitoare și banală într-un orășel. Însă, în ciuda vieții lor obișnuite, cele trei vrăjitoare ajung la un moment dat să îl invoce pe Diavolul în orășelul lor, iar de aici începe distracția. Cele trei nu știu ce le așteaptă și se lasă ispitite de șarmul Diavolului.


The Witches of Eastwick – trailer

Alte recomandări de filme:

  • Filme comedie – Top 20 cele mai bune filme de comedie din toate timpurile;
  • Filme SF – Top 20 de filme SF pe care să le vezi într-o viață.

The Blair With Project – unul dintre cele mai urmărite filme cu vrăjitoare

Este o producție despre vrăjitoare, dar care nu apar propriu-zis în film. Vei urări povestea unor tineri studenți pasionați de cinematografie, care merg să filmeze un documentar în pădurile din Maryland, dar ajung să se piardă prin pădure. Ei trec printr-o mulțime de momente înfricoșătoare și ajung să creadă că sunt urmăriți de vrăjitoare.


The Blair With Project – trailer

Black Sunday

Un film horror vechi, cu o acțiune înspăimântătoare și violentă, iar din această cauză a fost interzisă rularea lui în cinematografe în momentul în care a apărut. Povestea filmului se învârte în jurul unei vrăjitoare care este arsă pe rug, însă câteva secole mai târziu aceasta reînvie și merge să se răzbune pe urmașii celor care au omorât-o. Este unul dintre cele mai de succes filme cu vrăjitoare, vizionat într-un număr extrem de mare.


Black Sunday – trailer

Suspiria – filme celebre cu vrăjitoare

Este unul dintre peliculele celebre ale regizorului Dario Argento. Filmul Suspiria spune povestea unei tinere studente care descoperă faptul că școala unde învață este doar un paravan pentru o întreagă comunitate de vrăjitoare. Filmul este apreciat de public și datorită efectelor speciale, care conferă originalitate poveștii și creează o atmosferă ireală.


Suspiria – trailer

Rosemary’s Baby – film cu vrăjitoare nominalizat la două Premii Oscar

Un film înfricoșător unde vei urmări povestea tinerei Rosemary Woodhouse, care crede cu tărie că sarcina sa a fost pusă la cale de un grup de vrăjitoare și sataniști. Pe parcursul peliculei cinematografice se desfășoară o mulțime de evenimente tulburătoare, iar asta o face pe Rosemary’s să devină suspicioasă și să nu mai aibă încredere nici măcar în soțul ei.


Rosemary’s Baby – trailer

Practical Magic – Magia practică

Filmul urmărește povestea celor două surori, Sally și Gillian, care sunt urmărite de un blestem. Orice om de care se îndrăgostesc ele, moare prematur. FIlmul aduce în prim plan o poveste încâlcită, dar fascinantă și extrem de bine gândită.


Practical Magia – trailer

Filme cu vrăjitoare – Burn, Witch, Burn

Pelicula cinematografică prezintă povestea de viață a doi tineri căsătoriți, partenerul deloc îngăduitor, profesor de psihologie și soția sa, care practică în secret un anumit tip de magie, pe care a învățat-o în Jamaica.
Atunci când soțul descoperă vrăjitoria soției începe un adevărat scandal. Îi distruge talismanele, îi arde toate bunurile, iar de aici totul ia o întorsătură diferită.

https://www.youtube.com/watch?v=qyS8MtP27BM

Burn, Witch, Burn – trailer

Halloweentown – cel mai bun film original Disney Channel Ever Made

Face parte din categoria celor mai bune filme cu vrăjitoare, care te vor ține cu sufletul la gură. Filmul spune povestea unei fetițe în vârstă de 13 ani și a bunicii sale, care este, în secret, vrăjitoare. În fiecare an, cele două fac o plimbare în orășelul Halloweentown, un loc plin de taximetriști scheletici și băieți de spiriduș.

Halloweentown – trailer

Serviciul de livrare Kiki

Filmul spune povestea unei vrăjitoare în pregătire, care pleacă de acasă la 13 ani pentru a lua parte la studiile vrăjitorești. Călătoria lui Kiki de a deveni vrăjitoare este plină de peripeții. Ea pleacă de acasă odată cu pisica ei neagră Jiji și începe prin a livra pachete pe mătură. Din păcate, fetița își pierde capacitatea de a zbura pe mătura, iar de aici începe tragedia.


Serviciul de livrare Kiki – trailer

Orașul Morților

Filmul este cunoscut și sub denumirea de City of the Dead sau Horror Hotel și se concentrează pe povestea unui student tânăr care se îndreaptă spre Noua Anglie, pentru a-și cerceta lucrările senior. Multe scene din film sunt cu adevărat înfiorătoare, însă pelicula se încadrează perfect în topul celor mai bune filme cu vrăjitoare.

Îți recomandăm să vizionezi și:

  • Filme seriale – top 20 de seriale de neratat pe Netflix sau HBO

Vrăjitoarele – filmul pe care nu trebuie să îl ratezi

Filmul este bazat pe romanul cu același nume de Roald Dahl în care este descrisă povestea unui băiat tânăr, Luke, care împrietenește cu un glumeț de vrăjitoare deghizate în femei obișnuite. Este un film cu vrăjitoare clasic, pe alocuri înfricoșător, cu o poveste impresionant de bine gândită.


Vrăjitoarele – trailer

Beastly – o iubire imposibilă într-un film cu vrăjitoare

O iubire imposibilă dintre un elev de liceu, care a fost blestemat de o vrăjitoare. Aceasta a avut grijă să îl transforme pe băiat într-o variantă frumoasă a lui, iar singura speranță a tânărului este ca frumoasa vrăjitoare, pe numele ei Lindy, să ajung să se îndrăgostească de el, pentru cine este el cu adevărat.


Beastly – trailer

Când cauți filme cu vrăjitoare, vizionează lista de mai sus și, cu siguranță, vei găsi inspirație pentru cel mai bun film.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cele mai ciudate nume de străzi din București, pe fiecare sector. Unde găsești Strada Lucifer, Intrarea Somnului sau Aleea Prevederii
FANATIK.RO
Cele mai ciudate nume de străzi din București, pe fiecare sector. Unde găsești Strada Lucifer, Intrarea Somnului sau Aleea Prevederii
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Poză rară cu Ileana Lazariuc în costum de baie. Și-a sărbătorit ziua la plajă, cu băieții ei. Cum arată azi nepoții lui Țiriac
Libertateapentrufemei.ro
Poză rară cu Ileana Lazariuc în costum de baie. Și-a sărbătorit ziua la plajă, cu băieții ei. Cum arată azi nepoții lui Țiriac
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
GSP.RO
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de Vladimir s-a scumpit cu 45% în ultimii ani
FANATIK.RO
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de Vladimir s-a scumpit cu 45% în ultimii ani
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Știrileprotv.ro
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Imaginile pe care Meghan Markle le-ar vrea dispărute! Ce a putut să facă soția Prințului Harry. Gestul ei a devenit viral pe internet! Nu știa că e filmată!
Unica.ro
Imaginile pe care Meghan Markle le-ar vrea dispărute! Ce a putut să facă soția Prințului Harry. Gestul ei a devenit viral pe internet! Nu știa că e filmată!
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați. Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova
Observatornews.ro
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați. Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova
Horoscop 18 aprilie 2024. Gemenii ar trebui să păstreze o oarecare rezervă față de propriile impulsuri decât față de cei din anturajul apropiat
HOROSCOP
Horoscop 18 aprilie 2024. Gemenii ar trebui să păstreze o oarecare rezervă față de propriile impulsuri decât față de cei din anturajul apropiat
RECOMANDĂRI