Idei de cină rapidă pentru fiecare zi a săptămânii

Ardei umpluți în stil mexican

  • 3 ardei mari tăiați în două
  • ulei
  • 2 pungi de 250 g de orez
  • 400 g de fasole neagră la conservă
  • 6 felii de brânză
  • 150 g de guacamole proaspăt

Încălziți cuptorul la 220C. Îndepărtați semințele și orice miez alb de pe ardei și aranjați-i, cu partea tăiată în sus, într-o tavă. Se stropesc cu ulei și se condimentează, apoi se dau la cuptor timp de 20 min.

Combinați orezul fiert și fasolea. Scoateți ardeii din cuptor și umpleți-i cu amestecul de orez. Acoperiți fiecare cu câte o felie de brânză și mai coaceți timp de 10-15 minute, până când orezul s-a topit și umplutura este fierbinte. Se acoperă cu câteva linguri de guacamole.

Noodles în stil Singapore

  • 200 g de tăiței de orez vermicelli
  • 1 lingură de pudră de curry
  • ¼ linguriță de turmeric
  • 1 linguriță de zahăr 
  • 1 lingură de ulei de susan
  • 2½ linguri de sos de soia cu conținut scăzut de sare
  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui sau ulei vegetal
  • 1 ceapă, tăiată felii
  • 1 ardei, tăiat felii 
  • 1 ardei iute roșu, feliat (opțional)

Fierbeți apă în cana electrică și puneți tăițeii într-o cratiță mare sau într-un castron. Turnați suficientă apă fiartă cât să îi acopere, împingând tăițeii sub apă pentru a-i ajuta să se înmoaie uniform. 

Dați deoparte timp de 5-10 minute, până când tăițeii sunt complet moi. Amestecați pudra de curry, turmericul, zahărul, uleiul de susan, sosul de soia și 1 lingură de apă într-un bol.

Biserica demolabilă din Constanţa împarte spiritele şi în rândul enoriaşilor: „Să o lase, că ne-am obişnuit!”, „Legea să se aplice în toate lucrurile!”
Recomandări
Biserica demolabilă din Constanţa împarte spiritele şi în rândul enoriaşilor: „Să o lase, că ne-am obişnuit!”, „Legea să se aplice în toate lucrurile!”

Încălziți wok-ul până când este foarte fierbinte. Adăugați uleiul de floarea-soarelui, ceapa și ardeiul tocate mărunt sau în bețișoare. Prăjiți timp de 3-4 minute până când se înmoaie și începe să se rumenească pe alocuri. 

Scurgeți tăițeii și adăugați-i în tigaie, împreună cu amestecul de sos. Prăjiți încă 3-4 minute, amestecând totul cu sosul, până se combină.

Adăugați ardeiul iute, dacă doriți tăieței picanți.

Paste cu pui la cuptor

  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă , tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi , zdrobiți
  • ¼ linguriță fulgi de ardei iute
  • 2 conserve de 400 g de roșii tăiate mărunt
  • 1 linguriță de zahăr 
  • 6 linguri de mascarpone
  • 4 piepți de pui fără piele, tăiați în fâșii
  • 300 g de penne
  • 70 g de brânză Cheddar matură, rasă
  • 50 g de mozzarella rasă
  • ½ legătură mică de pătrunjel, tocat fin

Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie la foc mediu și prăjiți ușor ceapa timp de 10-12 minute. Adăugați usturoiul și fulgii de ardei iute și gătiți timp de 1 minute. Adăugați roșiile și zahărul și condimentați după gust. Fierbeți la foc mic, fără capac, timp de 20 min sau până se îngroașă, apoi amestecați cu mascarpone. 

O nouă doză de vaccin anti-COVID, acum sau la toamnă? Doi imunologi din SUA explică noile vaccinuri și cum trebuie combinate
Recomandări
O nouă doză de vaccin anti-COVID, acum sau la toamnă? Doi imunologi din SUA explică noile vaccinuri și cum trebuie combinate

Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă. Asezonați puiul și prăjiți-l timp de 5-7 minute sau până când puiul este bine gătit.

Încălziți cuptorul la 220C. Gătiți pennele urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Scurgeți-le și amestecați-le cu restul de ulei. Întoarceți pastele într-o tavă de dimensiuni medii, rezistentă la cuptor. Adăugați puiul și turnați sosul. Acoperiți cu cașcaval, mozzarella și pătrunjel. Coaceți la cuptor timp de 20 de minute sau până când se rumenește. Presărați pătrunjelul și serviți.

Plăcintă de pește 

  • 200 g de cartofi
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de făină
  • 200ml lapte integral , plus 1 lingură
  • ½ linguriță de muștar Dijon
  • 100 g de brânză cheddar, gruyère sau emmental, rasă
  • 200 g de pește alb
  • 50 g de mazăre congelată
  • 50 g de varză kale
  • 1 ceapă verde
  • 1 lingură de parmezan
  • salată verde , pentru a servi (opțional)

Puneți cartofii într-o cratiță, acoperiți-i cu apă fierbinte și adăugați un vârf de cuțit de sare. Fierbeți la foc mic timp de 15-20 de minute, până se înmoaie, apoi scurgeți și lăsați să se usuce la abur.

Între timp, încălziți untul într-o tigaie cu bază grea, la foc mic. Adăugați făina și amestecați până când obțineți o pastă. Încorporați treptat 200 ml de lapte până când obțineți un sos alb și gros. 

Interviu-eveniment cu CTP despre justiție, presă și legile securității: „Iohannis nu are vreo treabă cu Securitatea, dar expresia «cineva ne-a dat» este modul de a vorbi și de a gândi securist”
Recomandări
Interviu-eveniment cu CTP despre justiție, presă și legile securității: „Iohannis nu are vreo treabă cu Securitatea, dar expresia «cineva ne-a dat» este modul de a vorbi și de a gândi securist”

Fierbeți la foc mic timp de 3-4 minute, amestecând. Condimentați, apoi adăugați muștarul și jumătate din brânză și continuați să amestecați până când brânza s-a topit. 

Adăugați peștele bucăți, mazărea și varza cale și gătiți încă 8 minute sau până când varza se ofilește și peștele este abia fiert.

Pasați cartofii cu ceapa verde și 1 lingură de lapte. Încorporați restul de brânză și asezonați bine. 

Puneți umplutura într-un vas termorezistent și puneți deasupra piureul cu brânză, învârtindu-l cu o furculiță până când umplutura este complet acoperită. Presărați parmezanul și coaceți timp de 10-15 minute până când plăcinta este aurie. Serviți cu o salată verde, dacă doriți. Plăcinta necoaptă, bine acoperită în vas, se păstrează la congelator până la trei luni.

Cotlete de porc cu fasole

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 1 cățel de usturoi mic, zdrobit
  • 400 g de fasole 
  • 100 ml de supă de pui
  • 200 g de spanac
  • 3 linguri de smântână
  • ½ lingură de muștar integral
  • 2 cotlete de porc

Încălziți 1 lingură de ulei într-o cratiță. Adăugați ceapa și prăjiți-o la foc mediu timp de 10 minute sau până se înmoaie. Adăugați usturoiul și gătiți timp de 1 minut. Adăugați fasolea și supa și aduceți la fierbere. Se adaugă spanacul. Acoperiți și gătiți timp de 3 min sau până când spanacul este înmuiat.

Amestecați totul cu ajutorul unui blender de mână timp de 10 secunde, lăsând câteva boabe de fasole întregi. Încorporați smântâna și muștarul și asezonați generos, apoi fierbeți timp de 3 minute pentru a se îngroșa. Se lasă deoparte.

Asezonați cotletele de porc pe ambele părți. Încălziți uleiul rămas într-o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare. Țineți cotletele pe părțile laterale cu o pereche de clești pentru a rumeni grăsimea. Gătiți fiecare pe fiecare parte timp de 7 minute. Puneți fasolea pe farfurii, tăiați carnea de porc și aranjați-o deasupra.

Paste cu somon și mazăre

  • 240 g de fusilli din grâu integral
  • o bucățică de unt
  • 1 eșalotă mare, tăiată mărunt
  • 140 g de mazăre congelată
  • 2 fileuri de somon fără piele, tăiate în bucățele
  • 140 g de smântână cu conținut scăzut de grăsime
  • ½ cub de concentrat de legume

Aduceți o cratiță cu apă la fiert și gătiți fusilli conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Între timp, încălziți o bucată de unt într-o cratiță, apoi adăugați șalota și gătiți-o timp de 5 minute sau până se înmoaie.

Adăugați mazărea, somonul, smântâna și 50 ml de apă. Încorporați cubul de concentrat de legume.

Gătiți timp de 3-4 minute până când este bine gătit, adăugați arpagic și puțin piper negru. Apoi amestecați pentru a acoperi pastele. Serviți în boluri.

Burgeri de pui și halloumi

  • pa2 piepți de pui fără piele
  • 1 lingură de ulei
  • 4 linguri de sos iute
  • ½ lămâie 
  • chifle pentru hamburger
  • 250 g de halloumi 
  • ¼ varză albă mică, tăiată mărunt
  • 2 linguri de maioneză
  • 4 linguri de hummus, tzatziki sau smântână acră și arpagic
  • o mână de rucola sau 4-8 frunze de salată moale
  • 2 ardei roșii mari copți dintr-un borcan, scurși și tăiați în felii

Bateți piepturile de pui și tăiați fiecare bucată în două părți egale. 

Încălziți o tigaie la foc mediu-mare, încălzind uleiul. Prăjiți puiul în tigaia unsă cu ulei timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când este bine pătruns. Se condimentează. Reduceți focul, stropiți cu sosul de ardei iute și cu jumătate din sucul de lămâie și mai gătiți încă 1-2 minute până când sosul se reduce. Se ia de pe foc.

În timp ce puiul se gătește, prăjiți chiflele pe o tigaie uscată timp de 30 de secunde. Transferați-le pe o farfurie, apoi prăjiți halloumi în tigaie (adăugați puțin ulei dacă tigaia nu este antiaderentă) timp de 30 secunde pe fiecare parte, până când devin aurii. Se amestecă varza cu maioneza și restul sucului de lămâie.

Puneți hummusul (sau sosul la alegere) în chiflele prăjite, apoi puneți deasupra rucola, puiul cu sos iute, halloumi și ardei. Stropiți cu puțin mai mult sos iute, puneți deasupra varza, asezonați cu piper negru și acoperiți cu capacele chiflelor. Se servește cu o salată verde.

Sursa foto: 123rf.com

Cum faci humus de casă. Secretul ca să iasă cremos

Urmărește-ne pe Google News
Selfieurile ucigașe! 10 poze făcute fix înainte ca protagoniștii să moară! ATENȚIE, IMAGINI SENSIBILE
GSP.RO
Selfieurile ucigașe! 10 poze făcute fix înainte ca protagoniștii să moară! ATENȚIE, IMAGINI SENSIBILE
Vedetă din România, implicată într-un accident auto! A INTRAT cu mașina într-un GARD! Detalii de ultimă oră
Playtech.ro
Vedetă din România, implicată într-un accident auto! A INTRAT cu mașina într-un GARD! Detalii de ultimă oră
„Dumnezeu să te ierte, fetiţa noastră dragă!” Lacrimi pentru Maria, tânăra care a murit în accidentul din Dolj. Ar fi împlinit 18 ani peste câteva zile
Observatornews.ro
„Dumnezeu să te ierte, fetiţa noastră dragă!” Lacrimi pentru Maria, tânăra care a murit în accidentul din Dolj. Ar fi împlinit 18 ani peste câteva zile
Horoscop 2 iulie 2022. Săgetătorii s-ar putea să-și iasă din fire și să scape de sub control anumite emoții negative
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2022. Săgetătorii s-ar putea să-și iasă din fire și să scape de sub control anumite emoții negative
Reacția încredibilă a unui șofer oprit de polițiști în trafic. Polițist: „Nu mai aveți voie sa conduceți din momentul asta"
Știrileprotv.ro
Reacția încredibilă a unui șofer oprit de polițiști în trafic. Polițist: „Nu mai aveți voie sa conduceți din momentul asta"
A fost campioană europeană, iar acum este actriţă în filme pentru adulţi. Sărăcia cumplită a împins-o la acest lucru
Orangesport.ro
A fost campioană europeană, iar acum este actriţă în filme pentru adulţi. Sărăcia cumplită a împins-o la acest lucru
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
PUBLICITATE
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
POVEȘTI CARE VINDECĂ. După 19 ani de dureri de spate, un bărbat a cunoscut medicii care i-au redat mobilitatea
PUBLICITATE
POVEȘTI CARE VINDECĂ. După 19 ani de dureri de spate, un bărbat a cunoscut medicii care i-au redat mobilitatea