Mergi direct la conținut »
Motivul pentru care tinerii și-ar putea pierde auzul. Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness > Motivul pentru care tinerii și-ar putea pierde auzul. Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății

Motivul pentru care tinerii și-ar putea pierde auzul. Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății

Aproape 50 la sută dintre tinerii care ascultă muzică la căștile telefonului sau ale mp3 player-ului riscă să-și piardă auzul. Avertismentul a fost lansat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a emis o reglementare, fără caracter obligatoriu, în privința volumului acestor dispozitive.

De Răzvan Mihalașcu,

Tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani, mai exact 1,1 miliarde de persoane, sunt expuşi riscului de pierdere a auzului din cauza „expunerii prelungite şi excesive la sunete puternice”, susțin reprezentanții OMS.

„Deoarece avem informaţiile necesare pentru a preveni pierderea auzului, nu ar trebui să existe atât de mulţi tineri care continuă să-şi distrugă auzul ascultând muzică” la volum ridicat, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Agerpres.

În prezent, 446 de milioane de persoane (5 la sută din populația lumii) suferă din cauza pierderii auzului. Dintre acestea, 34 de milioane sunt copii.

Reprezentanții OMS spun că nu se cunoaște în ce proporție pierderea auzului are legătură cu utilizarea incorectă a dispozitivelor audio.

O nouă reglementare a fost dezvoltată de OMS, în parteneriat cu Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, o altă agenţie ONU. Instituțiile le recomandă producătorilor să includă în telefoanele ingeligente și în Mp3 playere sisteme pentru a evalua riscurile referitoare la volumul sonor, notează sursa citată.

Prin intermediul acestor sisteme, utilizatorii sunt informați în privința nivelului sonor și a duratei de ascultare. Mai mult, aceștia ar putea fi avertizați în caz de pericol.

„Pentru moment, nu avem decât instinctul nostru” care ne spune dacă volumul sonor este prea ridicat, a declarat Shelly Chadha, medic al OMS, în timpul unei conferinţe de presă la Geneva.

„Este ca şi cum ai conduce pe o autostradă, însă fără vitezometru în maşină sau o limită de viteză. Ceea ce noi propunem este ca telefoanele smartphone să fie echipate cu un indicator de viteză, un sistem de măsurare care vă informează asupra cantităţii de sunet pe care o primiţi şi care vă spune dacă depăşiţi limita”, a spus Shelly Chadha.

De asemenea, OMN vrea să fie introdus un control parental al volumului, dar și o limitare automată a volumului la care este ascultată muzica.

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!
Recomandări

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!

 

Știați că poziția la calculator, deficiențele de vedere și de auz sau problemele dentare pot cauza dureri de spate?


Citește și:

Declarație halucinantă a purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Ilfov: “Patronul Spitalului, Consiliul Județean”! Libertatea dă cuvântul adevăratului patron, pacientele cusute de medicul cu diplomă falsă! AUDIO: „Sunt șocată!”

Ministerul Sănătății confirmă investigația Libertatea despre falsul medic ginecolog: ”Diploma de licență și actul de rezidențiat sunt false!”

Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

„Nu figurează în baza noastră de date”, spune Colegiul Medicilor despre Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov cu o diplomă falsă


 

Close
Închide
  Close