Mergi direct la conținut »
Avion prăbușit în Columbia. 20 de ziariști au murit, unul a scăpat cu viață pentru că a ratat zborul
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Avion prăbușit în Columbia. 20 de ziariști au murit, unul a scăpat cu viață pentru că a ratat zborul

Tragedia aviatică din Columbia, care a decimat marți echipa braziliană de fotbal Chapecoense, a ucis de asemenea 20 de ziariști sportivi din Brazilia, care urmau să acopere finala Cupei Sudamericana, informează AFP, citată de Agerpres.

Pe lista pasagerilor se mai afla și Ivan Carlos Agnoletto (56 de ani), de la Radio Super Conda, dar a ratat avionul și a scăpat astfel cu viață.

Canalul Fox Sport Latin America, deținătorul drepturilor exclusive pentru partidele din Copa Sudamericana, a confirmat că șase dintre angajații săi au pierit in accidentul soldat cu 71 de morți.

Unul dintre jurnaliști, Mario Sergio, erau un celebru comentator de radio și fost internațional brazilian.

Patru dintre ziariștii decedați făceau parte din grupul audiovizual brazilian Globo, iar alți patru lucrau pentru postul RBS TV, filială a grupului Globo.

Și-au găsit, totodată, moartea șase reporteri care lucrau pentru stații radio locale situate în Chapenco, fief-ul echipei Chapecoense, în statul Santa Caterina (sudul Braziliei), precum Radio Chapeco, Radio Oeste Capital sau Radio Vang FM.

Printre cei șase supraviețuitori ai zborului companiei boliviene Lamia figurează și un ziarist, Rafael Henzel Valmorbida, comentator de fotbal pentru Radio Oeste Capital.

Modesta echipă din Chapeco, care a promovat în prima ligă braziliană în 2014, a reușit o performanță excepțională, calificarea în finala Cupei Sudamericana, echivalentul competiției Europa League, și urma să înfrunte miercuri seara la Medellin, în prima manșă, formația columbiană Atletico Nacional.

Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
Recomandări
Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
 

Într-un comunicat dat publicității marți, conducerea clubului Atletico Nacional a cerut ca trofeul să fie atribuit formației Chapecoense, „cu titlu onorific, în semn de omagiu față de victime”.

Bilanţul victimelor a fost revizuit la 71 de morţi

Şaptezeci şi una de persoane au murit în urma prăbuşirii de marţi a avionului care transporta membrii echipei braziliene de fotbal Chapecoense, iar şase au supravieţuit, au anunţat autorităţile columbiene, care au reviziut bilanţul în scădere. Bilanţurile anterioare anunţau 76 şi apoi 75 de morţi, dar patru persoane aflate pe lista pasagerilor nu au mai urcat la bordul avionului.

Close
Închide
  Close