Rahimi a apărut în faţa magistraţilor americani prin intermediul unei conexiuni video, deoarece presupusul terorist este internat într-un spital după ce a fost rănit într-un schimb de focuri cu autorităţile americane, în urma căruia a fost arestat.

De pe patul de spital, Ahmad Rahimi s-a declarat nevinovat. El nu a făcut însă nicio declarații, ci doar a răspuns afirmativ la o serie de întrebări tehnice adresate de către judecătoarea Regina Caulfield.

Interogarea suspectului de către judecătoare a durat doar câteva minute, iar procurorii au susţinut că acesta va ajunge în următoarele luni în faţa unei instanţe.

Citește și: Explozie Manhattan | Ahmad Khan Rahimi, inculpat pentru folosirea unei arme de distrugere în masă

Procurorii americani l-au inculpat pe suspectul Ahmad Khan Rahimi în legătură cu implicarea sa în exploziile cartierul newyorkez Chelsea şi o staţiune balneară din New Jersey. Bărbatul este vizat de patru capete de acuzare legate de acte de terorism, inclusiv folosirea unei arme de distrugere în masă.

Potrivit rechizitoriului prezentat de procurori, printre acuzaţiile federale care i se aduc suspectului se numără folosirea unei arme de distrugere în masă, amplasarea unei bombe într-un spaţiu utilizat de către public, precum şi distrugere de bunuri prin incendiere sau explozie. 31 de persoane au fost rănite în explozia din cartierul newyorkez Chelsea, inclusiv un cetăţean britanic.

Citește și: Un bărbat fără adăpost din New Jersey este considerat erou după ce a găsit o bombă într-un rucsac. Cum i s-a schimbat viața de atunci

Autorităţile americane susţin că prima bombă din cartierul newyorkez a fost improvizată dintr-o oală sub presiune, ataşată de un dispozitiv exploziv şi umplută de suspect cu rulmenţi şi piuliţe, care trebuiau să acţioneze ca şrapnel. Alte cinci bombe improvizate din ţevi au fost descoperite de autorităţile americane într-o localitate din New Jersey.

În cadrul anchetei, autoritățile au descoperit că Rahimi ţinea şi un jurnal scris, în care l-a lăudat frecvent pe Osama bin Laden şi a criticat Statele Unite pentru războaiele din Irak, Afganistan şi Siria.

Acuzaţiile de terorism au fost lansate după ce agenţii federali au recunoscut că suspectul a fost vizat de o investigaţie pentru terorism în urmă cu doi ani, după ce propriul său tată l-a reclamat la poliţie pentru terorism.

Citește și: Explozie Manhattan | Ahmad Khan Rahimi a fost reclamat pentru terorism, în 2014, de tatăl lui

Urmărește-ne pe Google News