Mergi direct la conținut »
VIDEO | Atac sinucigaş în sud-estul Iranului: Cel puţin 27 de membri ai Gardienilor Revoluţiei au fost ucişi
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Atac sinucigaş în sud-estul Iranului: Cel puţin 27 de membri ai Gardienilor Revoluţiei au fost ucişi

VIDEO | Atac sinucigaş în sud-estul Iranului: Cel puţin 27 de membri ai Gardienilor Revoluţiei au fost ucişi

Un vehicul capcană a vizat, miercuri, un autobuz care transporta membri ai Gardienilor Revoluţiei. În urma atacului revendicat de o grupare sunnită Jaish al-Adl (Armata Justiţiei), mai mult de 27 de oameni și-au pierdut viața. 

Aatentatul a fost comis pe şoseaua care face legătura între oraşele iraniene Zahedan şi Khash, o zonă instabilă situată la frontiera cu Pakistanul, unde acţionează frecvent grupări militante şi traficanţi de droguri, potrivit Agerpres.

„O maşină înţesată cu explozivi a explodat în apropierea autobuzului care transporta o unitate a Forţelor terestre a Gardienilor. Membri ai «protectorilor frontierei naţionale» au căzut martiri, iar alţii au fost răniţi”, se arată într-un comunicat transmis de Gardienii Revoluţiei.

Regiunea iraniană Sistan-Balucistan este, cu regularitate, zona unor lupte sângeroase între forţe de ordine şi separatişti locali sau grupări jihadiste pe care, acuză Teheranul, le susţin Islamabadul şi Riadul.

La începutul lunii februarie, un membru al Gardienilor Revoluţiei a fost ucis, iar alţi cinci răniţi într-un atac în oraşul Nikshar, în Sistan-Balucistan, revendicat de gruparea jihadistă Jaish al-Adl, considerată „teroristă” de către Teheran.

Avertizăm că imaginile de mai jos vă pot afecta emoțional.

FOTO EPA


USA Today: Trump l-a propus ambasador în România pe un membru al clubului său de golf de la Mar-a Lago


 

Close
Închide
  Close