MENIU CAUTĂ
24 Oct. 2017 20:36

Atacuri cibernetice asupra Aeroportului din Odessa și a metroului din Kiev

Distribuie

Două atacuri cibernetice majore au vizat, marți, Aeroportul din Odessa și metroul din Kiev, anunță autoritățile ucrainene care au cerut rețelelor de transport să fie în alertă maximă, scrie Reuters.

„Cerem proprietarilor de sisteme de telecomunicații, altor resurse de informații, infrastructurii de transport, în primul rând, precum și utilizatorilor obișnuiți de internet, să respecte cerințele stricte de securitate cibernetică”, a afirmat Echipa de răspuns în caz de urgență (CERT)-Ucraina într-un comunicat de presă

Poliția cibernetică din Ucraina și Ministerul Infrastructurii au transmis că atacurile de marți nu par să fie un atac cibernetic în masă asupra țării.

Aeroportul din Odesa a spus că a sporit măsurile de securitate în timp ce metroul din Kiev a raportat un atac asupra sistemului său de plată.

„Raportăm că sistemul IT al Aeroportului Internațional Odessa a fost lovit de un atac cibernetic. Toate serviciile aeroportului lucrează într-un mod mai strict”, a transmis într-o declarație aeroportul.

Ucraina a fost victima principală a unui atac cibernetic major la începutul acestui an, iar guvernul a avertizat pe 13 octombrie că ar putea veni o altă grevă.


Citește și: EXCLUSIV/ 3 Sud Est au fost întâmpinați în SUA cu pâine, sare și… whiskey. Nici tradiția nu mai e ce-a fost!


 

Citește mai multe despre atac cibernetic pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii